Packa, goddammit!

23.01.2012 kl. 13:31

Jag har två hela dagar kvar i Finland, eller den här dagen har ju redan hållit på en stund så egentligen är det bara 42 timmar tills flyget startar. Resten av landet håller ännu på att obsessa med presidentvalet och jag känner bara att blä. Det är konstigt för före Haavisto gav sig in i racet så uppskattade jag honom och hans bedrifter men nu orkar jag inte bry mig om vilken grå gubbe som får leka galjonsfigur i sex år frammåt.

Ett betydligt mer spännande val väntar mig på andra sidan Atlanten där man åtminstone inte kan anklaga kandidaterna för att vara gråa. Men nog om världspolitik. Jag är upptagen med mig själv just nu.

Väskan är nedtagen, två maskiner tvätt hänger på tork. Det känns otroligt att jag ska bryta upp från min ljusa vackra lägenhet och mina rötter och ge mig ensam ut i världen. Jag förvånas ideligen över mitt beslut. Inte så mycket att jag åker iväg utomlands utan för att jag åker ensam, men nog också över att det är jag som åker. Jag brukar följa med vänners resor och äventyr på facebook och känna lite avund när de sker på varmare breddgrader, men direkt när jag loggat ut så är det glömt. Jag är nöjd med mitt liv och mina rutiner. Jag trivs med mitt smågamla borgerliga myspys liv. Nu har jag offrat all den här tryggheten på ambitionens altare. Jag visste inte ens att jag hade såna ambitioner. Snart får vi se vart det leder.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more