Rapport från Casa Julia

04.02.2012 kl. 04:12

Efter tre dagar har jag äntligen fått golven tvättade! Jag köpte en jätte oekologisk swiffer mopp för att väga upp all ekomat jag köpte igår :P Man köper en burk med våtservett liknande dukar som man trär på moppen och voilà; tvättade golv. Golven var så skitiga att det gick åt fem dukar allt som allt tror jag. (hade ingen damsugare, får köra med statisk duk och blöt duk i fem månader, går säkert bra!)

Jag har nu besökt alla tre butiker inom gångavstånd från hem. Det är helt olika ställen kan jag säga. Jag föredrar klart Co-open men av ekonomiska orsaker och för att jag behövde emergency knivar och gafflar tog jag mig till Shoppers idag. I Co-open shoppar självutnämnda vita hippies som slummar till det i Takoma och röstar på Obama, köper maskrosblad till salladen och bröd för 5 dollar styck. I Shoppers mötte jag två andra kaukasier. Resten var mörkhyade och latinos. Stämningen var bra på båda ställen fast det var lite mer skrämmande områden att ta sig igenom för att komma till Shoppers. Men man oh man, där fanns nog också stuff! I kyldisken fanns det till och med handgjorda färska tortillas. Jag kommer att bli så fet fast jag int äter fet mat för det finns så mycket gott här. Utom sushin jag köpte idag i DC. Den smaka skit. Jag var så arg för att jag gått omkring i Shoppers och känt goda dofter och tröstat mig med att jag hade sushi hemma. Som tur köpte jag en burk mexikanska jordgubbar. Jag har en burk blåbär från tidigare, tänker äta mina bär, dricka min ekokakao (färdigblandad), och se på GG i min nytvättade kämppä.

Här är dagens shoppingsats, det som jag hade tänkt sku gå i två påsar packade kassan (de packar plastpåsarna åt en på Shoppers) raskt i sju olika påsar. Packade om påsarna på parkeringsplatsen för att inte såra honom.Och BTW Nicke, det finns varken öl eller vin i nån av de tre närmaste matbutikerna. För er andra kan jag berätta att Takoma Park tidigare var 7th Adventist kyrkans världshögkvarter och att det först för fem år sen kom sprit till samhället. Efter att ha gått igenom alla tre butikerna tog jag och mailade min hyresvärdinna, det lär ska finnas en spritbutik brevid metron. Ska ta mig dit imorgon, int kan man ju gå nykter allt för länge liksom.

Och BTW svärmor, det finns en hel hylla med hummus i co-op:en.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Är detta en matblogg?
Oscar04.02.12 kl. 11:30
Absolut. Jag och mina 17 plastknivar lagar the most amazing cuisine on this side of the Takoma metro. Jag går väl mest omkring o drömmer om mat under mina 9-10 timmar långa arbetsdagar, serru!
04.02.12 15:25
Låter najs med rena golv! :) Och tortillas, mOms
Hele04.02.12 kl. 13:34
Jo, du sku trivas här, det bor en massa vegen här. Alla har bumber stickers om hu bäst det är att vara vege. O sen finns de en massa färsk färdig vegemat.
04.02.12 15:23

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more