Amerikanska matvanor

08.02.2012 kl. 04:31

Oscar-varning, detta inlägg kan möjligtvis handla om mat.

Jag vet inte om det är jetlaggen som spökar men jag är inte lika hungrig på jobbet som hemma i Finland. Hemma brukar jag vara ashungrig, mörda kattungar (usch) hungrig 11.30 ca. Här äter jag lunch 13-14 tiden och först efter att nån påpekar att jag borde gå på lunch. Hoppas det håller i sig, för jag hatar den där sista halvtimmen före lunch när man bara håller på att dö. Här äter jag morgongröt, smörgås med Labaneh till frukost till lunch något från kafeterian eller på något random lunchställe som de andra praktikanterna hittat, har testa riktigt konstiga ställen. Middagen är ännu ett problem. När jag staplar hem nångång 19 tiden har jag oftast noll energi att laga någonting.

Ska bättra mig. Jag som annors helst lagar all mat själv, har stått vid spisen en gång under min tid i USA. Otroligt. I kafeterian på jobbet finns det riktigt god mat men också jätte äckliga friterade saker som jag ännu inte identifierat. Några av de andra praktikanterna har mealplans från sina skolor så de har med sig mat.

På tal om ingenting så har en av de andra praktikanterna en så konservativ skola att de måste skriva under ett kontrakt att de inte ska röka eller dricka under sin collagetid. Undantag släktfester. Därför följde kunde han inte gå på en fest han var bjuden till i veckan för han ville inte bryta mot reglerna. Undrar hur många finnar som skulle gå med på att skriva under det kontraktet?

Om nån vill komma och bli min hemma fru och ha maten färdig vid sju-snåret på kvällen så uppskattas det. Den personen kan till och med få sätta sin säng under varmluftskanalen! I promise. Här är kallt, jag sover i verrare och morgonrock och dubbelvikt täcke.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Hah! Det är inte bara kattungar som lever farligt när du har lågt blodsocker, också pappor som hamnar innanför blast radius, och som oförsiktigt nog frågar komplicerade frågor typ "Hej hur mår du?" lever farligt!
Din Far08.02.12 kl. 08:34
Det är komplicerade frågor på tom mage!
09.02.12 02:23
Vi skall skicka dig en hemmafru. Det tar ca en månad innan han kommer över Atlanten menväntar man på något gott, så väntar man aldrig för länge. Köp en fleecefilt eller liknande, använd dubblatäcket som amerikanerna, det håller säkert värmen bättre isolerad. Drick något varmt före du lägger dig
lite orolig mamma08.02.12 kl. 21:08
Jo, jag har ännu macy's rabatt i morgon så kanske jag far dit och se på fleecetäcke, och på fredag blir det loppis. Mina verraren är riktigt varma!
09.02.12 02:22

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more