The awesomeness that was this day

12.03.2012 kl. 01:55
Varning för religion igen.

Ah dagen börja riktigt hotfullt illa, först fick jag bara tre timmar sömn fast jag låg och vred mig ända från klockan elva. När väckarklockan ringde var det dessutom en timme tidigare än min inre klocka eftersom sommartiden börja här i USA idag. Vi kan gott säga att jag inte var på gott humör. Särskilt eftersom jag visste att jag skulle till kyrkan och lyssna på en timmes predikan. Men den här gången var det annorlunda, jag fattade verkligen varför den här pastorn är så vida beryktad som han är. Nu föll jag inte ner i nån trans och började tala i tungor (det sysslar man förresten inte med i den här kyrkan) om nån trodde det men jag är väldigt fascinerad ur ett filosofiskt plan.

Predikan i baptistkyrkan är höjdpunkten i gudstjänsten och det är mycket filosofi. Visst innehåller gudstjänsten en hel del i mitt tycke dubbelmoral som jag inte håller med om jag har reflekterat mycket. Tydligen behandlar kyrkan fortfarande Jakobs protevangelium som är en kort bok i bibel och mycket intressant eftersom den handlar mycket om temperament och om att tänka efter innan man yttrar sig, något som jag tycker är väldigt viktigt att reflektera över. Om man inte själv funderar över sådana saker, hur leds man in på sådana tankar om inte via kyrkan? Jag har många väldigt skarpa vänner som funderar på världsaltet hela tiden, men tror inte att alla Bozos där ute gör det och jag kände det själv som om jag fick en dos andlig vårstädning. Inte så illa.

Men på vägen hem idag lyssnade jag glatt på Arma Goddam Mother Fucking Geddon och Shut Your Mouth utan att se något moraliskt fel med det. (skulle säkert vara riktigt ajabaja enligt herr pastor) Passande nog när jag kom till hemdörren vrålade Skunk Anansie i mitt öra, In this tainted soul, In this weak young heart, Am I too much for you?

I nästa inlägg ska jag inte tala religion utan om engelsk tebjudning. Okej nu låter jag skit gammal, men den här dagen var riktigt riktigt bra.


Körkan. Ser ut som ett mentalinstitut.
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more