Att festa med Azerbaijan

27.04.2012 kl. 16:53
eller hur man nu stavar det, var riktigt lyckat. Åtminstone deras lobbyster hade inget emot vin. Mottagningen hölls på Willard hotellet, där uttrycket lobbying uppfanns. Jag tror det var president Wilson (eller nån annan pressa) som satt där i lobbyn och rökte cigarr och folk kom dit och försökte övertala honom.

Inrednigen på Willarrd så ut som jag föreställt mig att Titanic skulle ha sett ut. Festen var uppdelad i två rum men alla trängdes i ett rum för deras ljudsystem var så dåligt att man blev döv om man befann sig i det andra rummet. Maten var gudomlig.

Vi fick leta en stund innan vi hittade azerbaijaner att tala med, nästan alla vi talade med var turkar. Fast Azerbaijanerna säger att turkar och azerbajaner är "två stater, en nation". Turkarna vi tala med hade inte ett lika exklusivt förhållande till azerbaijan, de räknade med kasakstan och en drös andra "stan" länder. När vi försökte fråga en azerbaijan om det här blev han förnärmad och sade att det var minsann bara de som var med i den turkiska klubben.

Annors fick jag lära mig att det bor 9 miljoner Azerbaijaner i Azerbaijan och 20-30 miljoner i Iran. En orsak till att deras lobbying antagligen ses med så blida ögon av USA kan jag tänka mig.


Nu ska jag upp o kolla på Milky som har råmat sen klockan fem. Jag är kattvakt igen med andra ord. Dessutom är det mulet fast det skulle vara soligt och jag har ingen fungerande telefon för tillfället för jag glömde betala räkningen efter festen igår (prepaid) och nu har jag nån spärr på trots att jag betalat. Mää
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more