Vabba!

25.08.2017 kl. 13:56

Idag vabbar jag för första gången. Spännande upplevelse. Just idag bara med ett barn så det känns rätt bra och en fredag så inte så mycket jobb man missar.

Har plockat lite undan, svarat på en del e-post, ibland med hjälp av en liten sekreterare. Sekreteraren är inte så bra på att stava så har varit tvungen att avbryta mailandet nu som då.

Gick även en kort vagnpromenad med latte i hand. Vilken nostalgi. Tänk att det var mitt liv i fyra år. Älskar mina barn och älskar att  vara med dem, men huvudet mår så mycket bättre när man får jobba emellan. Tänk om man faktiskt kunde dela veckan 50-50 med sin partner efter att babyn blivit ett halvt år eller något sånt. Det skulle vara min favoritmodell tror jag. Förutsatt att man har ett jobb man gillar alltså.

Har även kommit på mig själv att tänka avundsjukt på folk som varit mammalediga från en tjänst, vilket härligt avbrott. Istället för att skaffa barn mitt i studierna som jag gjorde. Nå ja, lätt att vara efterklok. Här är vi nu ändå, mitt i vabbträsket och har det ganska bra.

Kommentarer (1)
Jag håller med om att det skulle vara bäst att få dela föräldraledigheten jämnt i nåt skede! Själv började jag ju jobba när S var 7 månader o Leo blev hemma, men jag jobbade väldigt lite så Leo fick inte ha så stort eget ansvar egentligen.
Ida04.09.17 kl. 15:51

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more