Glutenfri zucchinipizza

30.12.2016 kl. 00:28

Postade en bild på vår middag igår och lovade dela med mig av receptet för det var faktiskt en super god pizza. Jag tycker inte heller att det var något krångligare än vanlig pizza. Faktiskt så tycker jag att det var mycket lättare för jag hatar känslan av deg på mina händer...

Zucchinipizzabotten

1 medelstor zucchinici (ca 3 cups)

1 ägg

1 påse färdig riven parmesan (ca 2,5 dl / 1 cup)

kryddor

Riv zucchinin på rivjärn med de stora hålen, linda in i ystningsduk (cheesecloth) eller t.ex. "harsoliina" / snutteduk eller något liknande tunttyg och vrid om riktigt ordentligt. Salta och låt rinna av i 30 minuter och upprepa, även saltningen. (Olika recept säger att man ska göra det 1-3 gånger, jag valde att göra det  två gånger men väntade endast en kvart mellan gångerna).

Blanda ihop ingredienserna och krydda med peppar. platta ut "degen" på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn ca 25 minuter på 200 grader. Blandningen ska vara stelnad. Jag plattade ut ganska tunt så 25 minuter räckte bra, gör man tjockare måste den kanske vara längre.

Lägg på fyllning och grädda 15-20 minuter till eller tills pizzan ser färdig ut. Bottnet ska bli lite gyllene i kanterna som på bilden.

Vår fyllning bestod av lite tomatkross, ett lager rödbetshummus, chevre, några äppelskivor. Eftersom bottnet innehöll så mycket ost tyckte jag inte att jag behövde nån ost på pizzan förutom chevren. Efter att pizzan kom ur ugnen strödde jag ännu över färsk ruccola och rostade pinjekärnor sprinkalde lite fikonbalsamico över allt.

Färdigt!

Kommentarer (2)
Inte bara glutenfri utan även kolhydratsfri, perfekt! Detta skall jag testa snart :) Lagar du egen rödbetshummus eller varifrån köper man färdig?
Hanna06.01.17 kl. 10:32
Lagade det själv, men man kan ju rosta rödbeta och blanda i färdig om man vill!
Jooles 14.01.17 kl. 20:34

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more