Dagisbloggen

27.09.2016 kl. 18:14

Det fungerar fortfarande inte som det ska på dagis. Det verkar inte finnas någon som Kisen riktigt kan leka med i gruppen. På dagiset har han kompisar men inte i den egna gruppen. Det är så otroligt ångestfullt. Jag vet inte hur vi ska lösa det här och hur vi ska gå vidare.

Han går dit fortfarande helt okej, han hoppas väl på att få leka med sina kompisar från den andra gruppen. Men han har slutat äta där. Det är inte ett bra tecken tycker jag.

Men vad kan man göra, förutom att flytta liksom?

Kommentarer (4)
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Hur har de indelat barnen på Kisens dagis? Menar du med den egna gruppen alla barn i 3-4-åldern? Eller är det frågan om en mindre grupp av samma barn? Hur mycket hinner han umgås med kompisarna från andra gruppen?

På vårt dagis är 3-4-åringarna sammanlagt 22 st. De är indelade i 3 grupper som alla har sin egenvårdare. Pyssel, jumppa, bakning osv. görs inom de här grupperna. Och visst verkar det påverka lite vem barnet umgås med. Dessutom är barnen indelade i två skilda grupper enligt ålder då dom ska på utfärder.

Har ni talat om dethär med dom vuxna?
L27.09.16 kl. 22:40
Det är 18 barn som alla är födda samma år som C och 13 pojkar. De ska ha smågrupper men pga resursbrist har de ännu inte kunnat börja... Dom barnen han gillar går i större gruppen, det fanns nog lite indikatorer att han skulle få leka mer med de barnen vilket är bra. Men jag skulle ju så klart önska att han hade nån kompis i gruppen han är i.
28.09.16 23:51
Nej fy va jobbigt! Möjligt att byta grupp? Fast det är givetvis något ni redan tänkt på /försökt åtgärda. Hoppas det blir bättre eller att ni hittar alternativa lösningar.
Mustikka28.09.16 kl. 11:19
Det finns ingen annan grupp i samma åldersklass, men blir det inte snart bättre så får jag väl börja kräva att det ändå ska ske. Han hade ju inga problem alls på förra dagiset så väldigt konstigt.
28.09.16 23:52
Kan han månne byta grupp då? Eller att nån av kompisarna skulel byta till hans grupp. På vårt dagis är de jätteflexiga med sånt här. Första veckan när O var på stora sidan fick han tex leka varje dag också på lilla sidan när han frågade. Han saknade väl alla bekanta leksaker :)
Hanna28.09.16 kl. 12:32
Jag tror några av hans kompisar sku få komma och leka på lilla gården. Helst av allt sku jag nog vela att han sku få byta grupp men jag tror åldersskillnaden ännu är för stor, tror det är för krävande. Men jag tror jag lite läser in egna känslor i detta...
28.09.16 23:55
Nej usch så jobbigt! Sen blir det ännu jobbigare när man inte mera riktigt vet vad som är ens egna känslor och vad barnet på riktigt tycker och vad som "bara" är speglingar av förälderns känslor...
Lilla C, dagis som borde vara en så trygg och rolig plats att gå till...

Ta upp det med personalen och ge dig inte förrän de fixar något arrangemang som alla är nöjda med!
anna29.09.16 kl. 00:06

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more