Att stå och gråta på en dagisgård

15.08.2016 kl. 21:59

Där stod vi då, pojken och jag, i ett hörn av dagisgården. Han, fullkomligt hulkande av gråt och jag med tårar rinnande ner för kinderna. Dagisinskolningen hade börjat en kvart tidigare och vi stod där och grät i en halv timme till. Sen gick vi hem.

Då har ju Kisen gått på dagis redan i ett och ett halvt år så man kan ju inte precis kalla oss noviser i det hela. Allt gick bara väldigt fel idag. Kisen bytte från sitt lilla underbara dagis till Det Stora Skrämmande dagiset. Hela sommaren har det molt i mitt bakhuvud, hur ska det riktigt gå? Inom 15 minuter hade dagiset bevisat att mina farhågor inte var obefogade. Kaotiskt. Högljutt. Personal som inte har koll.

De som ska bli hans dagistanter, hans klippor speciellt sen när han är där heltid, efter våra vårdledigheter, gick förbi. Hjälpte inte, tog inte det där dagistaget. Svarade inte på frågor. Jag kan ju trösta mitt eget barn, det är ju inte frågan om det, men jag kan ju inte börja bestämma på dagis. Där ska det ju vara dagisregler.

Först grät ju inte jag, men sen grät jag också. För att han var tre och inte fick gå kvar i idyllen, för att vi inte har möjlighet att ha honom på privat dagis just nu. För att jag om en vecka ska lämna honom där och gå iväg.

Efter att vi stått där i vad som kändes som en evighet kom en mer rutinerad barnträdgårdsledare fram, hennes skift hade nyss börjat och hon såg oss till slut. Vi kom överens att vi skulle gå hem och försöka på nytt igen. Får se hur det blir nu, jag känner fortfarande att Kisen behöver leka med andra barn i sin ålder en del av veckan men inte så här.

Kommentarer (4)
Ush nej huj va tråkigt att läsa :/ Hoppas ni finner en lösning!
Mustikka16.08.16 kl. 22:59
tack, vi jobbar på det!
22.08.16 11:43
Usch vad jobbigt! Det låter inte bra! Jag jobbar själv som barnträdgårdslärare då jag inte är föräldraledig och jag skulle rekommendera att du försöker prata med någon av hans dagistanter. Jag vet att de har fullt upp, men mjuklandningar ska nog ha extra fokus så att dagisstarten blir så bra som möjligt! Hoppas att det blir bättre!
Sofia17.08.16 kl. 13:47
jo hans egenvårdare verkar ha bättre koll!
22.08.16 11:44
Nej men vilken tråkig dagisstart. :-( Har det gått bättre dom andra dagarna? Hoppas ni får bättre stöd av dagistanterna i fortsättningen.
L18.08.16 kl. 13:54
Får se hur de går idag!
22.08.16 11:44
Vad synd att det blev så! Jag skulle också bli skrämd. Som tur har Sagas dagisstart börjat bra, annars skulle jag säkert inte våga lämna henne där.
Ida19.08.16 kl. 14:01
Jo det ska ju va roligt med dagis!
22.08.16 11:44

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more