Satans krupp

06.07.2016 kl. 01:18

En ytterst ovälkommen gäst är (falsk) krupp. När Kisen var lite på ett år kom den första gången på besök, då till totalt oförberedda föräldrar och med sin kompis febern. 

Nu lät Kisen visserligen som ett lungsanatorium men hittills verkar han feberfri. Det viktigaste är att lugna barnet om den får ett kruppanfall. Vi har turen att ha en balkong så han fick sitta där och andas en stund. 

Ikväll är jag lugn, men jag minns ännu och kommer alltid att minnas hur hemskt det var att vakna till att han inte kunde andas då för två år sedan. Hade inte Hanna (?) bloggat om Hubbes krupp (om jag minns rätt) strax före så hade paniken nog varit total då. 

Nu tog det hittills bara en liten stund, men vi får se hur natten går, och vår plan att åka ut till skärgården med den... 

Älskade pojke, hemskt att höra honom rassla.

Kommentarer (2)
Huj! Stackars kisen o stackars er :( Vi har nig inte haft någon krupp (*peppar,peppar*). Men affektanfall som är lite samma kategori! Huj huj!
Hanna06.07.16 kl. 10:40
Ah, de va de jag blandade med säkert! Han mår nog nu helt bra, vi hade A:s rådgivning idag så fick bekräftat att vi int behöver göra någo annat. Men man kan ju få värre anfall och oftare...
06.07.16 15:29
Jag hade kanske hört om det, men aldrig riktigt vetat hur det "ser ut" och låter. Så då min äldsta kom en natt förra året och sa att minstingen (då dessutom fyra eller redan fem, dvs. rätt gammal för första gången, och helt frisk då han gick och lade sig!) inte kan andas blev vi nog så rädda så! Fick fram kruppanfallen i huvudet och tog ut honom på balkongen i kylan, men då inte det heller ville hjälpa och han blev mer och mer i panik ringde vi efter ambulans. Som tur mådde han redan lite bättre då och vi fick stanna hemma. Men huj så rädd man blir första gången!! Efter det har vi alltid haft kalluftsfuktaren på vid förkylningar och det har hjälpt då det någongång verkat vara på väg igen. Hoppas han fort kryar på sig!
Melli06.07.16 kl. 15:00
Oj de måst ha varit hemskt! Vi blev också lite förvånade att de gick så länge emellan anfallen men man kan tydligen ha få de om man har tendens. Bra tips med fuktaren, vi har också en med salt måst sätta den i hans rum om man har skäl att misstänka att de e flunssa! Igår va de ju som för er att vi inte såg några som helst tecken.
06.07.16 15:32

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more