veckoslutets inredningsmaraton

22.05.2016 kl. 13:09

 

 Vi gör klart ett hörn åt gången och nästa veckoslutet flyttar vi på möblerna igen men lite går det hela tiden framåt varje veckoslut. Kistan tillhörde min mormors mors farmor, typ (tappar alltid lite bort mig i generationerna) hon hade en sybutik i Vasa på för typ hundra år sen och reste med tåg till St Petersburg efter tilbehör och kistan var hennes resväska. Älskar förresten att förgätmigejerna äntligen blommar! 

Det här skåpet var ett jätte fult 90-tal skåp med nånslags industriellt genomskinligt lack på. Blä. Det fick sig också ett lager Annie Sloans Parisian Gray på utsidan. Nästa vecka tänker jag skaffa nån pigg färg, typ ljusgul, pink eller blå som jag målar insidan med och så tänker jag köpa några nya handtag så blir den helt som ny!

I vardagsrummet råder också kaos när Nicke skruvar ihop en bäddsoffa till gästrummet. Det är elva miljoner metallstänger tydligen.  Bakom fönstren, som vi inte hann tvätta heller den här gången, skymtar terrassens nya staket. Först var jag väldigt ledsen att vi behövde ett staket eftersom jag trodde att utsikten skulle lida men efter idogt googlande hittade vi några modeller vi gillade som vi gav i handen på vår byggare. Vi kallar honom för Gandalf och jag tycker nog han trollade fram ett fint staket. Grindarna verkar jätte bra och hittills har trotsåringen hållits på rätt sida, hoppas han gör det också i fortsättningen! 

Har absolut noll lust att åka hem till vår stökiga lägenhet men halva veckoslutet har jag kippat efter andan så det är nog bara att knalla till läkaren imorgon och förnya astmamedicinen. Blä för det men kan ju inte fortsätta snylta på nickes medicin heller. Att andas är så mycket skönare än att inte göra det ;)

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more