Brunch, babyheimlich och blodbad

19.05.2016 kl. 22:23

Ja den här dagen kan man gott kalla för berg- och dalbana. Först började vi med den vanliga kaos som inleds när det är jag som ska föra storebror till dagis. Två personer som är släkt till mig (säger inte vem för att inte genera nån) bestämde sig för att uträtta ett större ärende just före vi skulle ut genom dörren så vi blev försenade till dagis. Vilket betydde försenade till brunchen. Som tur hade jag förvarnat om det senare. Dagis är generande nog vana med det.

Tösens hår växer ut blont, jag undrar vad som hände där vid fyra månaders åldern som fick färgen att ändras?

Sen somnade faktiskt Tösen i bilen men var ändå rätt purken på brunchen hos gumor Jessica som vi helt fräckt bjöd in oss till. Tösen fick smaska på en gurkskiva och tyckte det var gott. Jag smaskade på en massa annat och tyckte det var gott. Hade jag vetat att nästa gång jag åt mat hade varit vid 18 så hade jag nog ätit lite mer ändå...

Sen fick Tösen mat eftersom hon ville äta en massa obabyvänligt allra helst. Det fungerade inte helt prima eftersom hon ändå ville smaka på allt så fick hon lite tugga på en bit bröd. Så tänkte jag inte efter och gav inte brödkanten som jag borde ha gjort utan innandömet. Som hon sparade i kinderna och sedan svalde allt på en gång. Så klart fastnade det i halsen. Så klart. Så fick jag testa att mitt babyheimlichgrepp ännu var rutinerat. Tacka gud så var det ju bara lite bröd så det kom ju allt ut till slut.

Just i stunden tycker jag inte att det ät så skrämmande, men efteråt börjar jag så klart tänka att vad om jag inte hade fått ut allting osv...

Något att komma ihåg...

Sen svängde jag hem och dammsög och hann precis i tid till dagis vårfest... heh. Väl hemma var vi lite spralliga när vi skulle tvätta händerna med Kisen (jag säger vi, men en av oss stod rätt stilla om vi säger så, dock bar den senare nog ansvaret så det går jämnt ut) och rätt som det var brakade Kisen in i lavoaren med hakan först och tänderna gjorde hål i underläppen. Som det kom blod och tårar. Som tur brukar det se värre ut när det blöder i munnen än det är.

Nå ja, resten av kvällen så gick nu rätt okej. Det ser kanske inte mera ut som om jag hade hunnit städa och men däremot fick jag barnena rätt bra lagda själv. Det är en tid sen jag prövade på det, då var Tösen så liten och utan rutiner att det bara var normalsvårt. Nu hade jag dom i var sitt rum och i ett skede grät dom båda och jag förbannade deras far, men på något sätt fattade Kisen att han inte kunde busa så mycket som vanligt och så sov han. Efter en halv timmes grovjobb. Tösen somnade också nästan av sig själlv. Nästan.

Med tanke på att ingendera av barnen fick bestående men så slutade vi på plus väl idag.

Kommentarer (1)
Oj jessus ingen lugn dag där! Jag fasar för det där om Alissa kommer att sätta i halsen, jag vet inte hur jag skulle reagera.
Karin26.05.16 kl. 08:44
Joo nä de är så obehagligt!
26.05.16 16:58

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more