Arabia, Ikea och Annie Sloan om vartannat

18.05.2016 kl. 10:32

Eftersom vår förra stuga var 26 kvm och väldigt proppfylld av saker så har vi försökt inreda det nya huset med andakt och luft. Det har ekat lite tomt en tid i huset, men lite mera möbler ska vi ändå ha.

Även om jag inte tänkte att vi skulle skaffa så mycket mera porslin så ärvde vi massor med Arabia servicer från äldre släktingar (som ännu lever så det är inte sorligt!). Till exempel det blommiga Arabia fatet hör till en massiv service med karotter och allt. Hemma skulle jag kanske inte vara riktigt så romantisk men på lande tycker jag att det passar bra. Allra mest älskar jag den gråa teservicen, som i vårt bruk fick bli latteservice eftersom kaffekopparna inte var tillräckligt stora. Heh.

Förra veckan fick vi verkligen göra vuxen pussel, det vill säga sätta ihop möbler från Ikea. Vi köpte inte mindre än tre soffor!  Den ena blir gästsäng och så valde vi två mindre soffor i stället för en hörnsoffa. 

Sofforna skymtar här bakom växtligheten, vi valde den nya ljusbeige nyansen. I och med att huset badar i vitt och vi är notoriskt klåttiga så valde vi lite mörkare tyg än helvit. Jag tycker också att den ger lite värme. Som soffbord har vi för tillfället ett litet sidobord som var lackat rätt fult i mörkbrunt så jag drog först en blå nyans (Duck Egg Blue) av Annie Sloans kalkfärg och sedan lite ljusare accent i Paris Gray. Det är för litet för vår soffgrupp men vi vet inte helt ännu hurudant bord vi vill ha. Det får ännu mogna fram. 

Det andra vi köpte var ett Möckelby matbord. I butiken fick jag kalla fötter och tyckte det blev för stort men Nicke insisterade. Han hade nog rätt. Här på bilden har vi precis ätit middag och bara stigit upp, fast det är lite stökigt så tycker jag att stämningen är fin. (jo trotsåringen hade mutats att sitta still en stund med ipadden)

Stolarna gör sig på bilden men i och med att vi har flera restaurerade stolar hemma i allmogerött kommer jag säkert att måla om de här i någon annan nyans. Åtminstone det röda. 

Ännu en närbild på bordsytan. Grytunderlägget är från HM Home. Jag tycker det är så snyggt att det kan stå framme på bordet. Snyggt och praktiskt, det gillar jag! Vasen är från min morfars kemikaliefabrik och har antagligen innehållit tandkräms ingredienser. Jag stal den av mamma, hon har massvis från pyttesmå till en meter höga. Min plan är att skaffa så lite nytt som möjligt och istället våga mig in i jordkällare och diverse andra skrymseln och vrån.

Kommentarer (1)
Åh, det blir nog så fint så fint! Älskar ljuslampetten på väggen :) Och soffbordet ser jättefint ut i nyansen.
Hanna18.05.16 kl. 10:46
Tack! Lampetten var Nickes farmor, vi har några andra lampetter som också ska få komma upp. Vi hade jätte mycket ljus i gamla stugan när vi inte hade ström. Annie fick också ta sig an Kisens säng, men den visar jag sen när vi har fått någotlunda pli på barnrummet!
18.05.16 13:25

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more