Klä om en gammal stol

24.04.2016 kl. 17:39

Nicke hade en gammal gungstol i sin släkt som ingen ville ha. Vi ville ha den även om det först var väldigt trångt. I Huset finns det dock bra med plats så den var en självskriven möbel när vi flyttade in. 

Det enda vi inte gillade var den typ hallonröda /anilinröda sittdynan. Jag undrar vilket årtal som det var mode för även i vår släkt finns / fanns en massa dynor som var beklädda i den färgen. Vi ville ha något med blått och vitt. Det här tyget jag valde är väl inte egentligen ett sittdynstyg, men när den sen slits så är det väl "bara" att klä om. Det gick nog ganska snabbt, efter att ha funderat på hur man skulle göra i ett par veckor (Heh) tog jag tag i det natten före vi skulle flytta in.​ några små skönhetsfel har den men på det stora hela är jag glad och nöjd. Jag är nämligen inte bra på att sy. Det svåraste är att stolen är snickrad så den är inte helt symmetrisk, vilket också syns i före bilden. Med lite våld gick det ;)

Den var flitigt i bruk under helgen. 

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more