Mat

Bloggbrunch

21.04.2016 kl. 12:47

I morse hade jag Hanna  och Anna på brunch. Igår kväll gick jag till sängs rätt stolt över mig själv för jag hade dukat färdigt och blandat alla torra ingredienser färdigt i bunkar så att det bara skulle vara att tuta och köra. Nå det blev sen aningen trotsigt på morgonen så allt blev försenat...

Fast jag är lite lättad för Kisen kunde sätta ord på vad som hade stört honom med dagis så jag fick tala lite med personalen om det. Lite störd är jag nog ändå för att de alltid säger att allting ha gått bra när man frågar... Nå förstår nog att de inte alltid ids nämna alla små dispyter som barn har.

Lyckades ändå servera mina favorit matiga muffins, de är svinenkla att göra nämligen:

4 dl vetemjöl (jag bytte ut mot en dl havremjöl  och 3 dl spelt)

2 dl grädde eller mjölk

0,5 dl solrosfrön (jag brukar sätta lite mer)

0,5 dl olja

80 gram feta ost

1,5 dl ost (det brukar jag sätta lite mindre av, men det beror ju på hur matigt man vill ha det)

2ägg 

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 paket frysspenat

en handfull körsbärstomater

peppar

Jag toppar ännu med valmofrön. Blanda de torra ingredienserna först sinsemellan och sedan resten. Fördela i muffinsplåt, räcker till 6 st rätt stora. 20 minuter i 200 grader och så är det klart att servera.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more