Inflyttningsdags

17.04.2016 kl. 16:37

Nu är det cirka ett och ett halvt år sedan vi på allvar började fundera på ett hus på lande. Den här helgen har vi med svett och tårar (mest trotsåringen eller orsakade av honom) gjort huset flyttfärdigt. 

Nästa helg kan vi nog ren bo där även om vattnet i brunnen inte ännu är testat. Jag tycker det finns lite samma lugna känsla i huset som jag upplevde i vår gamla stuga. Med den skillnaden att nu finns det aningen mer plats än de 26 kvm som vi tidigare förfogade över. 

Det var fart och fläng från första sekunden, det fina vitbetsade plankgolvet som jag researchat i veckor fick sina första skavanker. Men det gör ingenting, det var därför jag ville ha ett plankgolv, för att det skulle få patina istället för att slitas. 

Huset luktar ännu färsk målfärg och bets. Men just nu är det en inspirerande doft, få se om det känns likadant nästa lördag! 

Den här kommoden med marmorskiva stod i mina morföräldrars gästrum i tiderna, sen har den fått stå i mitt gamla rum hos mamma och pappa men nu fick den flytta med oss. Till nickes och brorsans stora förtjusning, helträ och marmor är ju kanske inte det lättaste att bära... Ginen ställde jag dit lite på skämt, tycker det är en vacker flaska som förtjänar att komma fram när den har stått i förrådet och väntat sedan julen. 

Det är inte så mycket möbler ännu, men vi tänker ta det sakta och känna efter vad som får flytta med. Sen när allt extra som har fyllt vår lägenhet hemma är ur vägen så kan vi kanske börja fundera på resten.

Kommentarer (1)
wow det ser fantastiskt ut!
Amanda19.04.16 kl. 20:24
Tack, vad glad jag blir!
25.04.16 20:22

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more