Tanter, barnvagnar och spårvagnar avsnitt hundratusen

10.02.2016 kl. 12:30

Jag får fel i huvu! Att vara gravid och få barn ha fått mig att totalt tappa respekten för tanter. Min mamma uppfostrade mig att man skulle vara artig i spårvagnen och det tror jag att de flesta Helsingforsare som är min ålder eller äldre har blivit uppfostrade till. Överlag brukar ju artighet uppskattas liksom. Därför trodde jag naivt före jag blev gravid att jag skulle få sitta på sittplatser reserverade för gravida etc. Såna vanföreställningar har jag blivit av med. Men jag överraskas ändå ideligen av folks oartighet.

Jag har bloggat tidigare om att hur tanter spring förbi och halvtacklade mig till invalidplatserna i slutet av graviditeten. Det fortsätter nu med vagnen. Idag var jag först på hållplatsen och ändå tyckte en tant att hon hade rätt att tråma sig förbi oss för att ta sig in till vagn plats.

Sen placerade vi oss på platsen som blev kvar och kom det inte då vips en tant som skulle sätta sig tätt intill vagnen (trots att det fanns andra platser i spårvagnen) och klaga på att det droppade vatten från vagnens regnskydd. Liksom va fan? 

Kan tanter sluta med sådant onödigt gnällande? Vi var där först,vi kan enbart stå på vagnplatsen. Masa dig nån annanstans. 

All den här dåliga attityden från tanter gör att jag nu sakta men säkert fylls av vrede när jag får syn på tanter. Det är synd om oskyldiga tanter, försöker låta bli att slänga evil eye dem. Det hjälper dessutom inte att man om man klagar på detta fenomen får höra att barnvagnar minsann är i vägen etc. Visst kan det ju vara lite provocerande (tydligen) att man vill röra sig på stan med småbarn. MEN det ägde ju inte förbjudet att vara artig och le och be en flytta på sig osv. Snäsandet är en dålig vana 

Kommentarer (2)
När "tanterna" var unga fanns det inte plats för barnvagnar i samhället. Dessutom skulle de vara artiga mot äldre Såg nyligen ett experiment där en vänlig försäljare som med avsikt gav för mycket pengar i växel "rättades till" av kunden, medan en arrogant försäljare som gjorde samma sak fick tji och kunden behäll pengarna mästan skadeglatt. Det är väl fråga om vem som börjar med leendet. Har alltid uppfattat mammor med barnvagnar i buss som arroganta. Åker sällan kommunalt i Hfors, bor på helt annan ort.
tant enligt åldern10.02.16 kl. 16:12
På vilket sätt arrogant i bussen, för att man står på vagnplatsen? Låter lite konstigt det där. Jag tycker att om man vill förbi vagnen eller liknande så ber man mamman eller pappan med vagnen vänligt om den kan flytta på sig med ett leende. En förälder med vagn behöver inte be om ursäkt för att den använder KOLLEKTIV trafikv eller för sin existens. Men säkert finns det arroganta föräldrar också men det tycker jag nog inte alls gäller alla.
10.02.16 16:47
Jag har också märkt det har samma fenomen med "tanterna" . Män i alla åldrar och unga flickor erbjuder en hjälp med vagnen av och på tåget medan "tanterna" i 50-60 års ålder hellre stirrar i golvet. En gång böt en tant tågvagn och gick längre bakåt i tåget då hon märkte att hon var den enda som skulle stiga av på samma hållplats som jag.
Erica15.02.16 kl. 10:36
Det där har min kompis som åker tåg också råkat ut för! Så konstigt beteende. Jag tycker också att samma åldersgrupp verkar tycka att de har fått klara sig själv så vi måste också...
15.02.16 15:00

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more