Klappa hundar, inte bebisar!

29.01.2016 kl. 14:30

Jag ska väl börja med att säga att jag är kanske lite mer noga med hygien och handtvätt än folk i genomsnitt, men inte ändå helt hysteriskt. Jag kör devisen "rent skit är okej". 

Idag var jag på lunch med en kompis och barnen var med. I något skede såg jag att en liten flicka var på väg emot oss men var lite blyg. Hennes mamma var med och förklarade att flickan ville titta på bebisen. Så visade jag Tösen åt henne och småpratade med henne, så huxflux sa hennes mamma att "du kan säkert röra henne, klappa henne på handen". 

Varpå flickan klappade Tösen på huvudet och händerna och var hon nu fick tag. Det hela var ganska gulligt. MEN jag blev nog lite till mig ändå. Jag tycker INTE det är okej att säga åt sina barn att de får röra okända bebisar, hon är ändå inget husdjur utan en person. 

Speciellt inte i flunssatider och med RS -virus i farten. Jag har också av den orsaken mest hållits hemma med Tösen eller träffat folk hemma hos nån. Jag förstår ju att mamman tyckte att hennes barn kanske var rent eller friskt men det kan ju hon inte garantera och jag kan inte veta det. Dessutom vet jag ju inte hur mycket flickan hade rört sig i restaurangen och hur rena händer hon hade när allt är en enda slasksörja just nu. 

Skippa att röra andras barn, va?  Om du inte känner dom och vet att det är okej. Annars kan du ju tex säga åt ditt barn att vinka till bebisen, eller klappa en hund (även det med tillstånd av ägaren) 

Mvh, 

Tråkmamman

Kommentarer (1)
Hear hear!
Mustikka29.01.16 kl. 22:30
:)
31.01.16 14:48

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more