Reselistan

25.01.2016 kl. 11:02

Ratatas reselista, hurra!

Vilken är den varmaste respektive kallaste resan du gjort?

Hmm. Kallaste var en sportlovsresa till Suomusalmi i högstadiet, det var typ -33 i skidbacken. Varmaste är svårt eftersom jag bott i Asien och DC. Men om man tänker på en semesterresa så var det faktiskt då vi reste till Salzburg med Nicke och det var +39 i en vecka.

Salzburg

Den här dagen i Virginia var också skitvarm

Hur länge varade din längsta resa?

Om man räknar turen runt Nya Zeeland som en resa så var den väl 3 veckor lång + en vecka till Cook Islands. Den övriga tiden så bodde vi ju där så det räknas inte tycker jag.

Vad är ditt favoritsätt att resa på?

Jag gillade nog massor att resa runt i Camper van. Skönt att ha allt pick och pack med sig och ha det relativt bekvämt men ändå kunna vara spontan.

Jag gillar roadtrips.

Favoritland att resa i?

USA. Jag gillade nog NZ men USA vill jag utforska så mycket mer. Österrike är mitt favoritland i Europa. Älskar att skida slalom men till näst drömmer jag om en resa till vingårdar i Österrike.

Berätta om en resa som inte blev som du trodde.

Haha. Vilken ska man välja? Cook Islands antagligen. Så takapajula. Väntade mig tropiskt paradis och fick en veckas illamående. (Visserligen graviditets men de fanns ju fan int någo att äta på hela ön för en gravidperson som ville ha annat än franskisar och kokosvatten).

Nicke med kokosnöt, nån timme innan den Stora Matförgiftningen.

Vad är den turistigaste platsen du varit på?

Så många ställen. Torget Nicke poserar på i bilden ovan är ett bra alternativ. Uppbyggt för att mjölka pengar ur turister, hade ingen annan riktig funktion.

Kinesiska muren har sina turistiga sidor om man åker till fel del, Rockefeller Plaza.

Cherry Blossom festival var ganska turistigt...

Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i?

Sveaborg så klart, det är en bra startpunkt. Tar man en guidad rundvandring så förstår man också mer om varför Helsingfors finns och i vilket sammanhang det fungerar. Sen skulle jag tipsa om restauranger etc men det är jag alldeles för trött för att gräva fram ur hjärnan just nu.

Har du några måsten i reseväskan?

Tryckreglerande öronproppar. Mina stackars öron kan inte flyga utan dem. Sådana som går att decinfiera och använda på nytt. Är alltid vettskrämd att jag ska tappa mitt sista par.

Dina fyra bästa resebilder.

Nå nu satt jag ut några redan. Inte vet jag om de här fyra nu är de bästa men jag hade dem på servern...

Kore kore. Ljuvlig strand, dit vill jag på nytt. Halvtimme utanför Auckland ungefär.

Chincoteague, en annan strand jag vill återvända till...

Jag gillar att vistas vid vatten.

Vad är den sämsta resan du gjort?

Reste till Kroatien på ett seminarium. Förutom att jag hade kul med min kompis så är det nog en resa att glömma. Det regnade i en vecka och vi fick bara friterad mat.

Vart skulle du vilja åka just nu?

Till en strand med barnen. Till en alptopp skulle inte heller vara fel. Men en varm och ren strand skulle nog vara någonting att njuta av.

Vart vill du absolut inte åka?

Oj jätte många ställen. Öknen tror jag inte jag skulle gilla. (jag gillar faktiskt inte sand under fötterna om den inte är typ vulkanisk som den på Kore Kore). När och mellanöstern är jag inte så intresserad av och Asien känns lite nähty. Skulle inte tacka nej om nån gav mig en resa dit, men egna pengar skulle jag inte sätta på det. Jag uppskattar mer och mer att kunna resa till länder där jag kan kommunicera på en djupare nivå.

Har du någon resa inplanerad inom en snar framtid?

Nå jag drömmer om jätte många men näe. Vi var på gotland förra midsommaren och det var nog super kul, kan tänka mig att åka dit igen. Vi har nog rätt mycket med stugbygge men  annars hade jag nog velat åka till Spanien, Frankrike, Österrike eller USA inom ett år. Inte alla då utan en resa.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more