Nyårslistan

02.01.2016 kl. 14:19

Hittade en passlig längds nyårslista hos Sandra som jag också tänker fylla i fast nyåret for ren.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Kejsarsnitt gjorde jag ju inte själv men hela upplevelsen var ny. Blev tvåbarns mor och så började vi ju bygga på lande. 

Genomdrev du någon stor förändring? 

Ja nå allt i svaret ovan var ganska stora förändringar.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

I början av 2015 jo, sen är det några 2016 bebisar på väg.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Jag blir allt sämre på datum märks det nog, det är nog småbarnslivet som suddar ut såna detaljer. Men 3.11 när Tösen kom till världen minns jag nog.

Dog någon som stod dig nära?
Farfar. Han stod mig mycket nära innan han blev sjuk. Jag sörjer de åren som blev stulna från det att han fick sin sjukdomsattack till att han dog.

Vilka länder besökte du?
Sverige. Det var väl nog allt. Om inte fredens öar räknas.

Bästa köpet?
Oj. Jag satsar nu för tiden på att alla köp ska vara bra köp. En bärsjal till Tösen var nog mycket bra, amningsdynan var huippu.  Resan till just Gotland var så bra. 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Tösens födelse var super positivt på så många sätt, hon kom till världen, hur hon kom till världen och att den där förfärliga graviditeten var förbiiiii. #neveragain. Kisen gjorde mig glad.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016?
Det var lite tråkigt när vi rev stugan men nu kommer den ju tillbaka med revansch under 2016. Jag hade velat ha ett jobb men det behöver jag inte börja med innan 2016.

Vad önskar du att du gjort mer?
Skrivit min gradu så att den varit ur vägen nu.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Mått dåligt, fysiskt och psykiskt. Jag kan ju inte precis önska att jag hade varit gravid mindre men eh, de negativa effekterna hade jag gärna skippat.

Bästa boken du läste i år?

Tillåt mig att skratta. Jag känner att jag har haft dåligt tid att läsa. Alltså artiklar har jag läst och några deckare fick jag till under sommaren med hopp om förbättrning till 2016 då.

Största musikaliska upptäckten?
Här var det inte nån större framgång heller, jag blev lite slagen av att jag gillade Justin Biebers ena låt men det var eg visst igår så på denna sida av året. Hmm. Adeles nya singel gillade jag ju nog.

Vad var din största framgång på jobbet 2015?
Att jag fick till några jobbturer? Blev inte så många men fler än 2014.

Största framgång på det privata planet?
Att jag grejade att få kejsarsnitt och inte bröt för trycket att föda vanligt, skillnaden är natt och dag för mig när det gäller smärta.

Vad spenderade du mest pengar på?
Alldeled för mycket grejer. Usch.

Något du önskade dig och fick?
En flicka! Det blev inte en surprise kille. Materielt sett så fick jag ett par underbara örhängen i push present och en kompost till huset av min man i julklapp. Det var min enda julklappsönskan typ.

Något du önskade dig och inte fick?
Hmm. Ett kastehelmifat hade jag gärna fått men nu önskade jag mig främst praktiska grejs till huset så jag är mer än nöjd.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Jag var hemma och myste med min familj och sen på födismiddag hos mina föräldrar med hela familjen. Det var nog en perfekt födis!

Vad fick dig att må bra?
Att föda så att graviditeten tog slut. Mår helt annorlunda nu. Glag igen. Skönt. Gotlandsresan var också ljuvlig. Älskade att vara där över midsommaren. Ålandsresan hade jag höga förväntnigar kring men alla var ju sjuka.

Vem saknade du?
Jag saknade mest att inte orka göra så mycket och att träffa vänner. Eller orka träffa vänner.

De bästa nya människorna du träffade?

Ja nu träffade jag inte så många på soffan så får väl svara Tösen igen på denna fråga också!

Mest stolt över?
Hur duktig Kisen är som storebror.

Högsta önskan just nu?
Att gradun inte ska va en tidstjuv från min tid hemma med Tösen. 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Promenera mera, annars startade 2015 riktigt fint med viktnedgång etc. Inte bli gravid i år och så där annars ha det bra :)

Nyår firade vi med goda vänner, fast energi hade vi kanske inte så mycket av, vi hade en två månaders och dom en nio månaders tös. Ettorna drog varv efter varv.

Kommentarer (2)
Alltså fatta hur jag har väntat på det här nya året så jag också ska slippa den här graviditeten och få bli mitt vanliga jag igen, få orka nånting och vara glad. Känner mig så skit ibland och undrar om jag lider av nån slags graviditets depression. Känns ändå lite skönare att andra också har varit i skiten och kommit ut på andra sidan.
Karin02.01.16 kl. 22:22
Jag tror nog det blir bättre för dig också när det är över :) åtm jag blev direkt mycket gladare, fast jag nu ännu lite processar det efteråt i terapi. Fast det känns nog int som jag behöver det mer just nu i alla fall!
jooles 05.01.16 kl. 18:12

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more