På tal om julkalender

08.12.2015 kl. 12:16

Chokokalender skrev jag ju i ett tidigare inlägg att jag ställer mig lite tvekande till. Det har absolut inget nu med socker att göra eller så. Det är en så liten bit. Men det är nu något jag inte gillar med koncpetet. Kanske för att en vanlig chokokalender inte har värst god choklad så jag tycker det är lite onödigt...

Men Kisen har en muminchokokalender. Den använder vi för att träna morgonpottandet, på dagis är han torr hela dagen men hemma not so much. Får man honom mot för motan nerbrottad på pottan eller byttan så skriker han färdig och springer iväg. I värsta fall kissar han då på golvet.

Ett par gångers kissande är inte så farligt men flera gånger per eftermiddag är lite störande. Så nu fokuserar vi hemma på att han ska kissa på morgonen på pottan. Som incentiv får han öppna sin chokokalender. Det går super.
 

Frågan är om vi får fira jul ända till påska eftersom det går så bra... Dessutom stiger han upp glatt när man påminner honom om kalendrarna. Det gör han annars inte.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more