Kejsarsnittsärr

08.12.2015 kl. 11:42

jo, jo jag jomsar om det här MEN igår var jag till min osteopat för att behandla min rygg efter graviditeten och eftersom han också har behandlat en del gravida och sådana som fött med kejsarsnitt så behandlade han också mitt ärr. o.O

Alltså tydligen är det så att alla operationsärr borde masseras (efter att de har börjat läka då, inte direkt efter). Detta för att man vid operatioen skär igenom 5-7 hudlager och läkningen kan börja ske vertikalt också, dvs hudlagren kan växa ihop med varandra vilket gör ärret stelt. Det kan i sin tur leda till att man "känner" ärret ännu flera år senare.

Man kan behandla det själv efter att man fått instruktioner.

Dessutom fick jag mig en påminnelse om att jag fortfarande ska akta hur jag stiger upp, tex från sängen så att jag inte använder raka magmuskler. Det hade jag kanske lite glömt. I övrigt så hade min höftposition återställt sig efter graviditeten och min rygg var i ok skick (även om jag själv tycker att den ännu kunde kännas lite bättre). Mycket bättre utgångsläge än förra gången, det känns som om jag det inte var i onödan som jag fokuserade på ryggen under graviditeten.

Kommentarer (1)
Ett tips! Mot ärr finns en effektiv behandling. Ett silikonstift som heter ProSil. Finns i vår webshop på SCSMedic.se. Beställ hem och gör ärren mindre synliga/osynliga enkelt. Vi kommer även att få produkter mot bristningar till vårt sortiment snart. Kika förbi//SCS Medic :)
SCS Medic13.09.16 kl. 12:11

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more