Lillasyster Kanin en månad

30.11.2015 kl. 20:08

Imorgon är det fyra veckor sen Tösen föddes. Det har varit fyra ganska lugna veckor. För det mest har hon och jag hängt på soffan. Det är ganska annorlunda att amma en bebis än att flaskamata. Det tar t.ex. mycket längre tid och jag har svårt att bedöma hur länge det kommer att ta innan hon är mätt.

En annan skillnad är att jag får ta ganska mycket av nätterna. Definitivt en nackdel om det fortsätter länge. Än så länge har det inte varit så farligt förutom att jag somnar ibland och hon tappar greppet och blir sur...

Sen vet jag inte om det är skillnad på vår rådgivningen eller om det automatiskt är annorlund inställning när man ammar för hon är smack i mitten på kurvan, precis som Kisen var, men ändå har det inte varit något tal om att begränsa hennes matintag som det var (och som vi struntade i) med Kisen.

Till sättet är hon ganska lik sin bror, bestämd men lugn om hon får mat. Trivs och sova i amningskudden från Doomoo, bästa fyndet från en loppisgrupp. Praktiskt både för amning och för att förflytta den dåsiga bebisen till lämpligt tupplursställe. Datorn har jag sämre med tid att sitta framför, men det klagar jag inte över!

Från rådgivningen fick vi också en mumin reklam babybox, likt den där liberokassen man förrut fick från sjukhuset. Jag är en sucker för gratis stuff så den ville jag så klart ha. :D Pampersboxen vi fick med Kisen var bäst i mitt tycke, synd att den inte verkar delas ut mer. (Vår rådgivningstant har av dem på sin hylla men jag har nu fått både libero och mumin så tex int be om en sån också :P).

Kommentarer (1)
Låter ungefär som det var hos oss! Roligt att allt gått bra. Skulle vara roligt att träffa lillasyster, välkomna på besök till oss nån dag!
Ida 01.12.15 kl. 19:04
Tack :) vi rör oss säkert mera fritt efter julen när alla ärenden som har blivit på lager är undanstökade. (Puh för det!)
05.12.15 14:38

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more