Värkar

02.11.2015 kl. 08:47

Eeh, vi hade fattat ett mindre bra beslut under veckan, pådrivet av otrolig nyfikenhet. Dvs att vi skulle ta en dagstur till bygget och kolla på utvecklingen. Så dumt beslut i efterhand.

Redan på vägen till lande började svaga värkar provoceras fram av bebisens sparkningar. Först tyckte jag det bara var bra eftersom jag knappt har haft någo värkar och det ändå är bra för livmodern att träna även om man har elektivt snitt.

Men de vägrade sluta. Rundade av fiaskot med att insistera att vi skulle försöka hinna köpa ett par vinterskor till Kisen. Så vi åkte till ett shoppingcentrum. Där stod jag mellan hyllorna och kunde mellan värkarna konstatera att det knappt fanns några kuoman kvar i Kisens storlek. Vi hittade ett par, köpte det, hann några meter innnan vi konstaterade att det enda paret hade manufaktureringsfel. Fick ändå en bagel och en donits samt ännu mer sjuka värkar.

När vi äntligen kom hem fick jag ringa BB. Förvärkar ska ju i regel inte vara smärtsamma. Kan nu inte precis påstå att de här var jätte onda, men inte var de nu sköna. Riktiga värkar ska enligt HUS sidor komma med minst tio minuters mellanrum och längre än i två timmar och det kriteriet uppfylldes nog.

Däremot sa barnmorskan att de ska vara vågiga (? aaltoilevat) och brännande. Det var ju lite svårt för mig att minnas hur mina var eftersom Kisens förlossning började med vattenavgång och när värkarna väl körde igång var jag så jäkla le på att vara på sjukhuset att det är mitt främsta minne.

Hur som haver så uppmanades jag att duscha och sedan ligga ner för att lugna ner situationen. Varken jag eller BB är hemskt intresserade av att jag dyker upp innan mitt planerade snitt liksom. Duschen var en supremt misslyckad idé, blir alltid så sjukt otålig i duschen... Men att ligga ner fungerade nog. Det kom bara ett par värkar och sen avtog dom. Under natten kom det också bara några enstaka.

Min plan är därför att idag främst vistas i sängen för att lite spela på tid. Det känns nog ändå lite annorlunda på något sätt så vi får se... Om det blir uppehåll här på bloggen så beror det inte nödvändigtvis att förlossningen har satt igång, mobilbloggandet fungerar ju inte på min androidtelefon så det kanske bara betyder att jag inte mer orkar sitta framför datorn.

Kommentarer (1)
Oj så nyfiken jag är att höra hur det gick till, efter att jag sett nyheten på FB & Instagram... GRATTIS ännu till hela familjen!
Catten03.11.15 kl. 18:13
Tack :) sku gärna uppdatera men då int det går att blogga från telefonen!!! Fast Nanó har påtalat det för kulturhuset. Såå frustrerande.
05.11.15 02:57

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more