Fallkulla gård - snabbesök på lande mitt i Helsingfors

26.10.2015 kl. 14:53

På söndagen tog vi en light-familjeutflykt. Vi åkte till Fallkulla gård i Malm som är Helsingfors stads husdjurspark. Verksamheten drivs av ungdomscentralen så det var inget inträde på gården.

Kisen var eld och lågor redan när han fick syn på kossorna och fåren. Men det allra bästa var hästarna. Vår lilla Pippi Långstrump fan fick äntligen sin första ridtur på Shetlandsponnyn Aku.

Två år gammal och sitsen var som hos en rutinerad cowboy, jag behövde inte alls hålla i honom när han skrittade runt planen. Svårt att säga vem av oss som var mer ivrig! Han hade gärna fortsatt några varv men det fanns andra barn i kön. En tur kostade tre euro, i och för sig var det inte en så lång tur men med tanke på att inträdet inte kostade någonting så tyckte jag det var en bra deal.

Efteråt tog vi bulla i cafét och även där gick intäckterna tillbaka till ungdomsverksamheten. Hela gården fungerar endast på kontanter så det kan vara bra att minnas.

Efter cafét började den havande familjemodern känna sig lite mör så då tog vi bara en sväng via hattifnatt-odlingen och sen brummade vi hem tillbaka till förorten. Snabbt och effektivt och mycket uppskattat av hela familjen, rekommenderar!

 

Kommentarer (1)
låter jätte skoj! vi måste fara dit då S är lite äldre. Och självklart ska hon börja rida- då får jag en ursäkt att också börja med det på nytt!
Ida30.10.15 kl. 17:36
Jo rekommenderar, säkert värt ett besök ren på sommaren även om S inte ännu då skulle vara färdig att rida, men finns mycket att titta på!
31.10.15 13:33

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more