Inte som på Strömsö

23.10.2015 kl. 08:47

Vårt köksmöte gick inte helt som planerat. Första förslaget landade på tok för högt vilket är jätte synd eftersom firman (Nixi) tillverkar typ allt i Finland. Men själva köket skulle bli hårresande 4000 euro dyrare (på riktigt) än vårt Topi-kök här hemma.

Köken är ungefär lika stora fast till lande hade vi ju tänkt hålla det på rätt basnivå, basmodeller på alla köksmaskiner, massivlaminat i stället för träytor osv (det räcker att slipa och olja ett kök). I offerten verkade det som om allt annat utom skåpen också hade blivit budget men kostnaderna för köksskåpen bara skenade iväg.

Topi-kök hade vi annars kunnat välja men det skar sig så otroligt med köksplaneraren förra gången då han inte ville rätta till de fel han hade gjort som bland annat orsakade att köket blev lite mer trångt än jag tycker är bekvämt.

Vi väntar ännu på en reviderad offert men antagligen så ska vi se oss omkring efter ett mer budgetvänligt alternativ. Tänker mig typ keittiömaailma eller nån annan av de många köksfirmorna som finns kring Tölötorg. Tråkigt då jag verkligen gillade planen som vi gjorde med Nixi men nu talar vi ju ändå fritidshus utan lyxkryddor. Prisskillnaden var verkligen överraskande...

Kommentarer (2)
Kolla helsingo.com (Helsingö) - de bygger kök med Ikeas stommar och custommade luckor så slutresultatet blir cuatommade men billigare än alla vanliga paketkök. De håller just på starta upp sin business.
Anna23.10.15 kl. 10:21
Uuh, det låter spännande! Deras webbsida verkade inte ha så mycket bilder ännu men FB-sidan verka ha något så ska till och med ta och masa mig till datorn riktigt :D
23.10.15 11:56
Vi har Domus keittiöt, varit riktigt nöjda. Kan löna sig att checka in det alternativet. På stugan har vi ett Ikea kök, helt ok det också.
Erica 25.10.15 kl. 09:44
Tack för tipset! Det visade sig att den första köksofferten verkligen innehöll ett räknefel så den kom ner avsevärt i pris men vi ska ännu fundera om vi ska ta andra offerter för att ytterligare få ner priset.
26.10.15 14:53

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more