Möte på gatan

07.10.2015 kl. 10:00

Igår på eftermiddagen skuffade jag på Kisen i vagnen och såg antagligen så där bekväm ut som man ser ut i nionde månaden om man måste ta sig över Mannerheimvägen med liknande ekipage i rusningstid. Vid ljusen märkte jag att en ung invandrar kvinna i sjal och traditionell klädsel sneglade lite extra på mig. Först reagerade jag inte men hon tittade fortfarande på mig.

Efter en stund tog hon mod till sig och frågade på finska om jag talade engelska. Så bad hon mig om hjälp. Hon hade nämligen just fått reda på att hon var gravid för första gången och hon förstod inte vad detta "neuvola" var. Hon undrade vad det innebar.

Jag förklarade återringningsprincipen och sa att hon skulle ringa dit och sen ringer de tillbaka. Jag skulle ha gärna ha förklarat mer utförligt men hennes telefon ringde och hon tackade mig jag hann önska henne lycka till och så försvann hon in i vimmlet. Hoppas hon fick ut något av mitt svar.

Resten av kvällen fnissade jag lite åt att hennes blick som jag sett vid trafikljusen var en bedömning av barnet i vagnen och den enorma magen och slutsatsen att den där finska kvinnan måste veta vad neuvola är. Hehe.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more