Den nya företeelsen eller vol 176 av saker man inte ska säga till en gravid kvinna

05.10.2015 kl. 09:36

Ah, vecka 36 (35+2) idag. I princip sista graviditetsmånaden och det börjar igen droppa in en massa kommentarer som jag i egenskap av havande kvinna skulle hoppas att man kunde hålla som observationer i sitt stilla sinne.

Till exempel, höhöhö det är nära nu. Nå i princip, men i princip är det också en månad, det vill säga 4 x 7 nätter då jag inte kan svänga mig, måste ta värkmedicin för att mina höften är så sjuka att det är svårt att få byxorna på.

Eller personliga anti-favoriten tralala babyn kan komma NÄR som helst, hoppas du inte lite att den kommer snart/ lite tidigare? Nej för fan. Det här hoppas jag att folk slutar säga till obekanta på gatan (om du känner personen och verkligen vet att det inte är störande så var så god, dra för all del till med den största klyschan som tredje trimestern innefattar). I mitt eget fall så håller jag på att svettas med att få min gradu färdig, hinna med en hel del stugplanering innan det blir, i bästa fall, en månads uppehåll att hinna till bygget, plus då allt förberedande för babyn som jag så inte har hunnit med p.g.a. de tidigare nämnda orsakerna...

Desstom, i egenskap av förlossningsrädd som kommer att föda med kejsarsnitt så vill jag ju verkligen inte att förlossningen börjar freelanca och dra i gång veckor för tidigt. Det skulle verkligen inte vara bra för mig eller babyn.

Slutligen, varför skulle nån vela att dens baby föds i en månad i förtid? Fullgången baby vill väl alla smarta människors drömscenario och det betyder att man ska nå graviditetsvecka 37.

Här står jag vid bygget och låtsas att det finns sånt som ledig tid i den här världen...

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more