Natterroristen

29.09.2015 kl. 09:39

Vi har varit lata med Kisens nattningar. Men nu har vi skärpt oss och funnit att han också klarar av att somna själv i rummet. Utan större problem tydligen. Vet inte om det beror på att han nu är mogen att ligga ensam och somna eller om vår nattningsmetod är det som hindrat honom från att somna tidigare.

Nå somnandet går alltså bra. Men natten har blivit ett problem. Det kan inte vara ett sammanträffande att han plötsligt börjat vakna tidigare på natten och nu har svårt att somna om. Han kommer till vår säng och somnar oftast helt bra men efter en halvtimme börjar han tumla omkring i sängen som Joakim von Anka i sin pengabinge. Upp och ner i sängen, under och över täcke och mamma och pappa, inte en cm blir outforskad av den lilla nattkrälaren.

Emellanåt stiger han upp och vandrar iväg på äventyr till kök eller vardagsrum. Vi föräldrar sover ju ungefär lika bra som, tja något som sover dåligt (är för trött för att komma på en bra liknelse). Min enda gångbara teori är att hans ena nattljus är för starkt och att han vaknar upp och tror att det är morgon. Jag klamrar mig hårt i det här hoppet och ska testa släcka den ena lampan efter att han somnat ikväll. Hoppas för f-n att det  hjälper!

Jag tror ju inte på det där att man skulle kunna sova på lager innan man får bebis men att kunna sova lite utan ent 2-3 timmars påtvingad helkroppsmassage mitt i natten skulle vara helt välkommet.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more