Bugaboo Donkey - första intrycken

14.09.2015 kl. 09:29

Okej riktigt första intrycken eftersom jag egentligen bara har en och en halv kort promenads erfarenhet bakom intrycken. Det verkar som en riktigt bra vagn, finns mycket postitivt och en hel del som än så länge retar gallfeber på mig.

Negativa först:

- sittdelen är smal och kort. Smalheten torde väl inte vara ett så stort problem i sig, ifall inte barnet ska sova jätte mycket i vagnen. Kisen hade nog inte trivats i den sittdelen lika bra som 6-12 mån gammal tror jag. Sittdelen är enligt google bara 98 cm lång och det är sjukt kort! Nu kommer ju Kisen (?) antagligen inte att sitta där så mycket men tror inte han kommer att trivas under kapushongen om det regnar eftersom huvudet tar i. Har man ett barn med lång rygg och allmänt lång så kan nog det bli ett problem

- sittdelen är inte så flexibel, fotstödet går inte att justera skilt och det känns jätte handikappat efter brio go

- bristen på reflexer. Finns det en enda reflex?

Handtaget / työntöaisa är jag ännu oklar över om den är pluss eller minus. Från Go:n är jag van med s.k. knäledsjustering medan Bee:n har samma mekaniskm som Donkeyn, dvs att handtaget justeras med teleskopled. Det stör mig mycket mindre med Donkeyn än jag trodde att det skulle men det är lite för tidigt att säga ännu. Med Been har jag haft problem i kommunaltrafiken om folk varit oschyssta och inte aktat när man ska gå ut så att det varit svårt att få utrymme att vekla ut skaftet.

+ hjulen. Vagen är jätte tyst och väl fjädrad tack vare hjueln. Av lättja har jag främst använt Bee:n det senaste halvåret men den fastnar ju i minsta lilla ränna och det har varit lite störande. Donkeyn rullar över ojämnheter som en pansarvagn. De stora framhjulen är ett plus.

+ sittdelens upprätta läge. Brio Go:n ville inte helt vara så här upprätt och jag tror Kisen gillar att se bättre

+ selen. Selen är lite kråtig att spänna fast men lossnar super enkelt. Är nog mera säkert att barnet sitter ordentligt fastspänd.

+ färgen. Väldigt materialistiskt men jag är faktiskt jätte nöjd med att vi valde den helsvarta versionen. Känns fräscht med lite annan look. Kanske jag skaffar nån färglad sufflet i något skede men och bruna skydd för handtagen har jag ren besällt, tror jag kommer att gilla den kombon.

Det var första intrycken. Hade jag kört med Brio Go hela tiden så hade jag kanske varit lite mer frustrerad på Donkeyn. Nu är jag eg ganska glad över att skuffa en riktig, fjädrad vagn igen. Gillar fortfarande Been för dens lätthet osv men speciellt stadig är ju en resevagn inte jämfört med en riktig.

 

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more