I det åttonde inseglet

07.09.2015 kl. 10:59

eller månaden. Jag fortsätter svara så där svävande på hur jag mår. Det är svårt att beskriva för sådana som inte varit själv i åttonde månade nyligen känner jag. My world is discomfort.

Vi kör vecka 32 nu. Här är jag på väg på en doktorsdisputation, det gick bra att sitta lite på två timmar, trodde jag under tiden. Men när jag steg upp från träbänken så började en så infernalisk foglossning att jag knappt kunde gå. Veckoslutet fortsatte i samma tecken.

Dags att göra sammanfattning av åttonde månade känner jag:

Halsbränna: Väldigt sporadiskt ännu.
Ryggbesvär: Nja, ännu inget jämfört med förra gångens smärta. Lite nu och då gör det ont.
Bäckenbesvär: Om man med bäckenbesvär menar att foglossningen gjort mig uppmärksammad på skelettdelar som jag aldrig kännt förrut så jo för helvete. Men inga inkontinensbesvär eller sånt.
Ligamentsmärtor: Jo, det känns nog lite i undre magen.  Promenader är jobbiga.
Foglossning: Aj för helvete. Jag tror att panadol är en placebosammansvurning som prästerskapet och andra kvinnomotståndare har hittat på. Den medicinen har då ingen jävla verkan på mig. Men tar den ändå för säkerhets skull. Om det annars skulle vara värre.
Muskel- och vadkramper: Vadkramperna är en ny fantastisk bekantskap. För vad behöver man inte mer än lite krampande ben. Fan-fucking-tastic
Åderbråck: Forftfarande inget nytt! Hoppas det håller i sig! En postiv punkt att fästa sig vid.
Hemorrojder: Nej.
Nästäppa: Inget värre.
Urinvägsinfektion: Tack Gud nej.
Känsligt tandkött: Njaaa. Men har tandläkartid imorgon för har nog lite haft olika fantomkänslor i tänderna.
Bättre hy och hår: Alltså förra gången tappade jag inget hår, men nu tappar jag som vanligt, kanske lite mer än vanligt känns det på något sätt som. Men mitt hår är ju rätt tjockt så det märks nog inte alls. Utom att jag får städa hela tiden när det finns hår överallt. Men tycker det ser glansigt ut.
Illamående: Om blodsockret blir för lågt kan jag nog må lite illa.
Ömma bröst: Nej.
Viktökning: ca. 6 kg
Trötthet: Jo.
Upp och ner i humöret: nå jo
Strimmor på magen: Fortfarande inga nya, score!
Putande navel: Nej.
Svullnader: Näj
Yrsel: Ibland.
Förhöjd kroppstemperatur: Inte vad jag vet. 
Blodbrist/järnbrist: Det hade faktiskt gått upp nu efter att jag käkat preparat med järn två gånger om dagen. Är faktiskt lite stolt över att min strategi verkar fungera. Satsar på att försöka hålla det bra nu så man inte behöver tänka på att bebisen sen får hård mage av järn.
Sammandragningar: Ganska lite.
Sömnproblem: Mera problem med att svänga sig från sida till sida...
Konstigt matbehov: Känner kanske lite förhöjt behov av sötsaker? Som chokladglass. Ibland känner jag också att det enda som hjälper mot illamående är något bakverk... Jag är också helt beroende av Arnolds tonfisk bagel. Kunde äta det varje dag... Men mest för att det känns neutralt och bra. Kycklingaversionen håller i sig lite.

Förra listan här.

 

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more