Ratatas väderlista

03.08.2015 kl. 09:20

I vilket väder läser du helst en bok?

Allra helst en sommarkväll tror jag, gärna med lite åska eller regn.

Föredrar du kontinental (snöfri, grå, plusgrader) eller nordisk (snöig, vit, minusgrader) vinter?

Jag vill nog ha en "ordentlig vinter" speciellt under jul och nyår. Det gråa och slaskiga är värst tycker jag. Krispig och solig vinterdag är mycket mer inspirerande!

Hur ser det perfekta höstvädret ut enligt dig?

Nämen, även om jag har haft lite höst känningar ren så är det nog ännu lite för tidigt att drömma sig bort till hösten tycker jag! Men bästa vädret är lagom varmt så man kan ha höstskor och en tjockare ylletröja men absolut inte kallare än det. Soligt och mycket färgranna löv i träden och på marken är vackert, men jag blir nog alltid lite melankolisk över att sommaren "dör".

Perfekt höstväder!

Vilket väder är bäst för studier/jobb?

Hmm. Det får nog också va ok väder för om det är jätte grått när man ska iväg på morgonen så brukar åtminstone jag bli på dåligt humör.

Vad är den högsta temperaturen du vistats i en längre tid och hur var det?

Hmm. Vi semestrade i Salzburg en sommar och det var 39 grader varje dag. Vi hade panoramafönster i vårt nybygda hotell och de hade inte luftkonditionering, det var ganska hemskt. Annars var det ganska skönt att plaska omkring i alpsjöar.

Påverkar vädret dig känslomässigt?

Ja.

Om du fick bestämma maxgränsen för minusgrader under vintern, var skulle din gräns gå?

Hmm. Om det är snöigt och vackert och jag är ledig får det nog vara -15 -20 helt gärna. Fast nu med barn så skulle det ju helst inte behöva vara över -10 så att man kan vara ute. Jag tycker om att skida både flata och slalom, för slalom så vill jag helst int ha kallare än -5ish. Så det beror nog jätte mycket på. När det gäller LEDIG tid så tycker jag att klichén "det finns inget dåligt väder*, bara dåliga kläder" gäller, men ska jag stå på en spårvagnshållplats så får det helst inge vara mer än -2. Hehe.

*för kyla, inte slask och snusk.

Vad gör du en regning sommardag?

Ligger inne under täcket med gott samvete!

Vilken är den lägsta temperaturen du kan tänka dig att ta en "skön promenad" i?

-20 kanske? Om det ser ut så här t.ex.


 

Eller så här:

Var spenderar du hellre en dag - Arktis eller Sahara?

Nämen, nu får man nog bilden att jag är helt vintergalen, jag älskar nordisk sommar. Men jag hatar sand och torka så jag måst nog säga Arktis då. Men kanske ändå helst en sommardag?

Kommentarer (1)
Coolt att du svarat så utförligt :) Och fina bilder till! Ja, mer listor är på kommande! Helst en per månad är det tänkt!
Nanó03.08.15 kl. 22:26
Tack, att vara kortfattad är inte min core styrka :P
04.08.15 09:18

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more