Graviditetsreaktioner

28.07.2015 kl. 10:07

Det är nog lustigt att vara gravid när en så relativt personlig grej annonseras av ens utseende konstant. Det är liksom på tapeten hela tiden och vart man än går. På festen nu i helgen fick jag två olika reaktioner, en som påminde mig själv om att faktiskt bara är dryga tre månader kvar nå då månaden byts. Skönt.

Den andra var lite mer förbryllande. När en person frågade mig om när beräknade datumet var och jag svarade att det var i november, så kommenterade hen att det var synd. Kommentaren har förbluffat mig sen dess, på vilket sätt är det synd att att bf är i november? Att det är länge kvar? (Fast med tanke på mina studier så är det inte så länge kvar) Att det ät i just november? Jag förstår inte :D

'Jobbigaste gravidsymptomet just nu, lös led i stortån. Bara att vara nöjd.

Det kan ju vara att personen i fråga inte gillar november som månad, har via bloggar förstått att folk försöker tajma sina graviditeter så att barnen inte ska födas i december eftersom det ses som öfördelaktigt att vara född i december. Som decemberbarn själv är det lite lustigt. Visst kan det vara lite trångt med alla högtider i november, men eftersom jag aldrig tävlat i nån sportgren har jag t.ex. inte lidit av att mina "jämngamla" kan vara upp till ett år äldre. Höjden av ilandsproblem.

En annna lustig grej är att folk fortfarande  ger mig sympatier för att vara gravid under sommaren. I hettan. Vilken jävla hetta undrar jag? Min kompis kommenterade så bra att om man mår dåligt under graviditeten så mår man det oberoende av kyla eller hetta. Själv föredrar jag värme och skräms inte av finska sommartemperaturer. Det är nog lustigt hur folk resonerar. Fast kanske det finns en hel drös med preggon som lider av hettan, själv tycker jag det är skönt med värme, skönt med sommarskor och allra skönast med finska bär och annan sommarsäsongsmat som är färsk och preggosafe till max!

Kommentarer (2)
Trist reaktion! Fick mitt första barn i november och det var helt perfekt.
E29.07.15 kl. 17:25
Nåmen precis :) nu börjar jag vara lite mer hårdhandskarna, förra gången tog jag åt mig precis allt, nu tar jag det lite lugnare. Fast förvånad blir jag nog ganska ofta!
30.07.15 12:40
Alltså vadå synd, konstiga människor :D Jag tyckte nog det var betydligt mer jobbigt att vara riktigt höggravid på sommaren då det var hett än att vara i början och må illa. Illa mår man nog ändå om man en gång gör det, men att vara riktigt stor, uppsvälld och otymplig var nog inte så hejsan. Men det kanske också är lika jobbigt på vintern? Det vet jag ju inget om ännu.
Karin29.07.15 kl. 18:11
Jag var ju höggravid i juni förra gången så egentligen vet jag inget om vintern men jag kände mig mycket större hela förra graviditeten och att ta på sig skorna var så jobbigt. Men då var mina fötter också jätte uppsvullna så de var nog en del av problemet. Blir intressant om det fortsätter lika bra eller om tredje trimestern blir lika svullen!
30.07.15 12:43

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more