Semester för nerverna

21.07.2015 kl. 10:38

Första varma dagen på en längre tid och vi satte oss till bilen för att åka till stan. Dels för att jag skulle till frissan men hade nog fått ett smärre nervsammanbrott av att stanna längre på stugan. Jag trivs med friheten att bara kunna gå ut på gården en stund med barnet, okoordinerat och utan en arsenal av kläder, blöjor etc vad man nu behöver för att en längre vistelse utanför hemmet inte ska bli olidligt med en toddler. MEN det kommer med ett pris.

Ute i naturen är det inte så mycket han kan slå sönder, men däremot kan han ju slå sönder sig själv. För att inte tala om att träffa på ormar eller annan ohyra.

Ett pris som betyder att man aldrig riktigt kan slappna av. Ungen är nämligen inte stilla en sekund. Om han inte hittat något semi-förbjudet att busa med. Som morfars whiskey vattenkanna. Jag trodde han satt stilla och drack saft men han hade klättrat upp i mormors gustavianska soffa och satt där och hällde saft i tillbringaren och tillbaka i glaset...

Veckan på Åland var underbar, men stora huset är fullt av små föremål som typ kan gå sönder av att andas på dem och själva huset och fönstren är också rätt sköra. På lande finns det också en massa faror i mommos hus, klinker golv och glasflaskor som man kan dänga i golvet för att det kommer ett så fint ljud, till exempel.

En vacker men farlig trappa på Åland (på B&B). I bottenvåningen ett vackert inrett orangeri, fullt med små prylar som man kan vandalisera om man är två.

Pojken är så snabb att jag knappt hänger med. På rådgivningen fick vi tipset att försöka tala på förhand om saker för att minimera trots och det går så där. Lite knepigt att försöka tänka ut alla potentiella scenarion... Nej, det är nog ganska skönt att vara hemma en stund.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more