Den modiga myrhjältinnan

30.06.2015 kl. 11:28

Vi har mycket myror på gården och två-åringen hade ett mycket ensidigt möte med dem för några dagar sedan. Han var inte road och oroar sig nu för myror. Så fort han ser ett litet kräk så ropar han "oj så mycki myror" och klättrar upp på mig för att bli räddad.

Jag avskyr också myror, men den moderliga plikten går före så det är bara att borsta bort dem, verkliga och imaginära. Jag tröstar mig med att mycket myror brukar betyda avsaknad av ormar. Fast sen läste jag någonstans att orm betyder lite fästingar så det är tydligen pest eller kolera som gäller.

Mycket äckligt kan lura på en sommaräng. Men också smultron, de börjar bli mogna nu.

Kommentarer (1)
På bockholmen finns nog båda myror, punkkin och ormar! Så de teorierna stämmer inte... Snyft.
Hanna30.06.15 kl. 13:55
Joo... Allt sånt far ut genom dörren i skärgården, vi hade länge massor med orm på slätskär men inga punkkin fast det är Åland, men nu har också dom äckliga typerna hittat dit :( finsk sommar är så kort, behövs inga jobbiga kräk också!
01.07.15 07:10

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more