Fira midsommar på Gotland, Visby

25.06.2015 kl. 19:40

Vi vistades alltså midsommaren på gotland från Midsommarafton till måndagen efter. För en get-away midsommar var det en perfekt längd och perfekt avstånd, ur den synvinkeln kan jag verkligen rekommendera. Tja, egentligen kan jag nog rekommendera ur de flesta synvinklarna.

Vi bodde i Visby. Min Visby-upplevelse blev lite naggad i kanten av att vi inte lyckades boka bord till Midsommarafton eftersom hotellet (Best Western Strand) inte kunde bistå oss med information om en restaurang som faktiskt hade öppet under helgen (de två de föreslog var stängda).

Därför chansade vi och valde Munkkällaren vid Stora Torget. För den som reser med barn rekommenderas Munkkällaren INTE. Vår servitris var visserligen helt trevlig men huvudservitören (så uppförde hon sig i alla fall, vet inte vad hennes titel var) hade så otroligt dålig attityd mot kunder och mot personalen att jag fick obehag varje gång vi gick förbi torget, vilket ju var dåligt då det låg mest centralt... Jetlaggad som jag var höll jag på att börja gråta under hela middagen och trots att vi bad om att få barnmaten direkt kom den med vår mat även om vi beställde vår mat en halvtimme senare.

Resten av Visby var däremot charmigt så jag försöker glömma vår Gotlandsfiende nummer ett som vi kallade henne.

Bästa matstället i Visby för oss var Joda Bar & Kök, atmosfären var jätte trevlig, det var personalen också och maten god. Dessutom hade de en fantastisk alkoholfri cider. Kontrasten till Munkällaren var så enorm att jag igen tänkte gråta (hormoner...) men den här gången av lycka.

Smaken var hallon och äppel om jag inte minns fel.

Vädret på Gotland kan vara mycket omväxlande, här skiner solen på husen trots att molnen bortom Visby var askgråa.

Visby har kullersten från olika tidsperioder men det går bra att ta sig fram med barnvagn. Vi hade vår Bugaboo bee+ och den var tillräkligt stadig, Brio Go:n hade kanske lämpat sig aningen bättre men den hade verkligen inte rymmats in i vår hyrbil (jag insisterade på en liten hyrbil eftersom Visbys gränder är så trånga, men det var nog just och just så vi rymdes i Seat Leon med att allt vårt pick och pack när vi kom från flygplatsen). En paraply vagn hade nog gått på de flesta ställen men en vagn med fjädring är nog att föredra.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more