Resultat från ultraljud nummer två

24.06.2015 kl. 18:21

Idag var det äntligen dags för ultraljud nummer två eller rakenneultra som det heter på finska. Vet faktiskt inte vad det heter på svenska. Jag var jätte nervös över ultraljudet, främst över att allting skulle vara bra men förstås var jag ju också väldigt spänd på om det skulle visa sig vara en flicka eller en pojke. Om den ville visa sig alltså.

Den lilla foten på bilden var 3,2 cm lång

Man kan säga att resultatet för vår den var bättre än bra eftersom allt verkade normalt och allt tyder dessutom på att vi ska få en flicka! Jag har ännu lite svårt att smälta det hela.

Jag tyckte att sköterskan var super noga, men mest kan det bero på att jag förra gången var så chockad över att det skulle va en pojke att jag bara kämpade att inte gråta... Så här efteråt var det en jätte fjantig reaktion men mest var jag då så upprörd eftersom jag av nån anledning hade önskat mig en flicka först. Den här gången så hade jag varit lika nöjd över en pojke också, men visst är jag glad om det blir en av varje.

På Gotland chansade jag och köpte både en neutral grönturkos nyans och en gammalrosa. Eftersom Tösen (vi har ett kallelsenamn men vi kallar henne Tösen här på bloggen) föds på vintern så behöver hon varmare kläder än Kisen så jag ska sticka något litet tänkte jag.

Om nån månad tänkte jag gå igenom Kisens gamla kläder och se vad jag tycker att passar för en flicka. Vi har inte så super könsneutrala kläder åt Kisen så ingen har någonsin misstagit honom för en flicka. Jag är ingen vän av pinkt så det betyder att så länge jag får rå om kläderna så blir det mest ljusrosa, mörkblått och gult. Känns det som nu.

Hanna gjorde ett superfint collage på tjejkläder, jag tror vi har ganska samma smak så jag delar med den.

Volangbyxan är kanske lite väl flickig för min stil men annars älskar jag allt, föga förvånande är min favorit sjömansklänningen...

Jag gillar också Marimekkokläderna som Catta brukar köra med på Isla men jag är lite rädd att det går över vår budget... Fast jag är inte så välbevandrad i Marimekkos barnkläder och prisnivån, för jag tycker inte att de har så mycket som matchar min smak för killar.

Kommentarer (3)
Hejps! I princip kan Tösen använda det mesta som Kisen inte har hunnit göra till trasor... jag menar om det skulle varit tvärtom i ålder så vore det något mera selektivt!
Lycka till med fortsatt väntande :) Kram från Moder Teresa
TTTEpeca24.06.15 kl. 22:31
I princip, men ena är sommarbebis och den andra blir vinter så de tre första månaderna så kläderna går snabbast så kan det vara ganska stor skillnad! Dessutom vill jag nog köpa tjejkläder också :)
25.06.15 06:23
Roligt att hitta en blogg där skribenten är på ganska samma veckor som en själv! Har hittat för det mesta bara småbarnsbloggar, inga "preggo-just-nu" sådana. Var själv på rakenneultra förra veckan och visst var det spännande. Och vi har också e flicka på kommande! Ha det bra! :)
Emilia25.06.15 kl. 12:16
Hej! Vad roligt att du hittade hit och jag vet precis vad du menar med bloggarna, förra gången hade jag mycket lättare att hitta gravidbloggar men nu har det verkat mer tomt. Roligt att höra av nån i samma veckor :)
25.06.15 15:03
Oj så roligt! En av varje är ju nästan för bra för att vara sant tycker jag. Och kul att vi har samma smak. Kanske du kan komma på hemmaloppis till oss och fynda Lillaysters för små plagg sen i höst :)
Hanna25.06.15 kl. 13:43
Jo, det var bästa scenariot! Jag är lite vidskeplig så har varit rädd att jinxa det, haha. Loppis låter toppen!
25.06.15 15:05

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more