Första Gotlandstipset för barnfamiljer

23.06.2015 kl. 14:26

Det viktigaste gotlandstipset: svenskarna är inte lika galna i att hälla mjölk i sina barn som vi är i Finland. Det är galet hur snävt utbudet kändes jämfört med i Finland. Exempelvis fanns det ingen mjölk i små tripliknande förpackningar eller något under 300 ml.

Vi hade ingen minibar på vårt hotell (endast ett tomt skåp där det tidigare funnits en, stort minus) så vi hade behövt ha UHT-behandlad mjölk i små förpackningar. Finns typ till och med i kiosker i Finland. Finns icke i Svealand. Åtminstone inte på Gotland. Mellanmjölk fanns endast i 1l förpacknigar som UHT eller långhållbarhet som de kallar det. Röd mjölk hade funnits men det vill man ju ogärna dricka för att släcka törsten.

Vill man ge sitt barn mycket mjölk a la rådgivningen i Finlands rekommendationer och man ska bo utan kylskåp eller bege sig på många utflykter så rekommenderar jag att man packar med små UHT-behandlade mjölkpaket redan hemifrån. Så slipper man ta sig till 5+ butiker bara för att konstatera att svenskarna inte har mjölkofili som Finland.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more