Flyga med barn, som gravid och flunssig

18.06.2015 kl. 16:06

Hurra, flygresan ser ut att bli en riktig mardröm. Kisen och jag är ännu flunssiga och Finavias hemsidor vägrar specificera till mig om man får ta egen dricka med för över två-åringar...

Eftersom vi är sjuka har jag betalat mig ännu sjukare (hehe) på apoteket idag. Jag ansåg att vi behövde

- nässprej åt barnet
- sesamoljesprej till mig tackvare spontanblödningar ur ena näsborren...
- tryckutjämnande öronproppar åt barnet (sen min egen flunssa 2003 har jag inte kunnat flyga utan dessa själv, mina öron blev så skit, detta försöker jag skippa nu åt sonen). Lämnade bort bedövande dropparna åt honom, han hade helt rena öron hos läkaren så jag kände att det inte har annat än psykologisk effekt för mig? Kanske jag har fel
- värkmedicin
- stödstrumpor, det slog mig när jag fyllde i gravidlistan att det ju nog rekommenderas vid vanliga flygningar men för ett preggo med åderbråcksanlag så är det väl nästan obligatoriskt. Besökte ett ställe i tölö där de mätte mina vader och sålde strumpor som ska sitta just rätt. De kostade 39 euro, vanliga stödstrumpor kostade 25 euro i samma butik. Men de här verkade vara behaligare. Fick en föreläsning om fördelen med att använda strumporna även i vardagen.

Dessutom har jag pysslat en penal åt Kisens kritor, köpt ett Mulle Meck färgläggningshäfte och instruerat Maken att printa ut spårvagnar att färglägga. Maken har också skickats till vår vänner för att låna en såndär handbaggageväska med jul som det är meningen att barnet ska kunna åka på. Alltid när han är hemma hos våra vänner vill han leka med tigerbilen så jag tror vi kommer att ha mycket nytta av den. Speciellt då Helsingfors-Vanda är notoriskt dåliga på att ha barnvagnar att låna.

En sån ska vi låna

Det är ingen höjd på alla saker jag/vi kännt oss tvugna att skaffa. Resevagnen har också fått en egen åkpåse... Eftersom sonen rev sönder sina babiators (typiskt just precis efter att garantin tagit slut...) så skaffade jag också nya, flexande solglasögon från optikern. Fast just nu så ser det nog väldigt onödigt ut inför midsommaren i alla fall.


Mhm... Får se om vi kommer upp i luften med all den här packningen... Kanske man borde sätta igång med det verkliga packande, shoppandet och tvättandet har hittills krävt allt min tid.

Kommentarer (2)
Hahahha!!kan inte låta bli att kommentera nu,för de låter precis som om du handlat strumpor på mitt jobb :)
ika-lotta19.06.15 kl. 18:29
haha, det kan vara, om du jobbar på topeliusgatan! Det var riktigt bra strumpor, hasade inte alls, vilket är plus.
23.06.15 14:21
Mycket vackra bilder du har här. Jag hittade också många användbara tips för min nästa semester i Nya Zeeland och USA.
https://www.vakuudeton.com09.07.19 kl. 14:42

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more