Bara yta

09.06.2015 kl. 08:30

Vi hade planeringsmöte för vår sommarstuga igår och frustrationen är hög. Dagens moderna byggnadsstandarder känns lite väl drakoniska när det gäller en sommarstuga. Känns som om man måste bygga ett fort nästan. Visst är det bra att huset blir väl isolerat men känslan av hus måste väl också finnas?

Mina önskemål:

- ljust och fräscht

- plankgolv

- synliga balkar i taket

- en organisk känsla så huset kan leva vidare med patina, inte modernt och kantigt.

Balkarna är tydligen en no go eftersom dagens balkar tydligen ska vara fula och intäkta så dessa vill man då tydligen inte se. Man kan visserligen sätta in fejkbalkar men det känns onödigt både rent praktiskt och finansiellt.

Husbyggare utgår från att alla vill ha golvvärme för att det är så praktiskt och då slipper man värmeelement. Vi bygger ändå en sommarstuga så jag trodde plankgolv var ett klart val från dag ett. Men det kan man tydligen inte lätt kombinera med vår grund och golvvärme. Parkett kan man. Men parkett i ett sommarhus? Känns så opraktiskt och ofiilis att jag vill skrika.

Sånt golv vill jag ha. Här finns också balkar men de är tydligen också for show.

Gillar också den här interiören:

Men allt från tak till väggar måste täckas in med paneler (bakom vilken isolering och el etc ska husera). Allt känns så fejk och mycket oorganiskt. Som en mammut som ska rakas, kläs i finkläder och låtsas vara en cirkuselefant.

Det blir plankgolv. Några andra beslut orkar jag inte ta idag.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more