In i junis ljusa nätter

07.06.2015 kl. 20:36

Maken var på arbetsresa så efter begravningen åkte jag till lande där sonen hade levt sötebrödsdagar hos mormor och morfar. Sen kläcktes en total trotsapa som hoppade i sängen till klockan 23 och jag var färdig att ta skilsmässa.

Han är lite väl snabb i vändningarna. Först var det roligt när han sprang omkring på ängen. Tills någon påpekade att det inte var en bra idé att han vande sig med att få springa mot stranden allena. Så fick jag spurta efter. Det här är ca kl 20.30.

Här läser en suddig kille mina stickmönster. Si så där två timmar efter läggdags. Vi har inga mörkläggningsgardiner i stugan, de skulle minsann behövas i juni.

Nästa morgon kröp en morgontrött men mycket söt son upp i min säng och då var åtminstone han förlåten. Sin vana trogen missade maken halva vår traditionella sommarfest pga jobb, trots att han nu hade bytt jobb. Sonen tog ut sin längtan med att sakna allt och alla, han rabblade upp alla sina kompisar från dagis och gudottern och saknade så. När gästerna kom blev det som tur lite bättre när han fick vara i centrum.

Det var mycket kan själv den här helgen. Kan själv sätta på skorna, kan gå själv. Absolut inte hålla i handen i livsfarliga branta trappor. Många gråa hår lades på lager.

Söndagen var inte någo lugnare, vi var tvugna att klippa gräsmattan som fått växa sig helt vild och det tog hela dagen och två gräsklippare (en sade upp kontraktet mitt i). Sen lämnade vi gästerna med resten av familjen och åkte på talko. Att säga att man nu är slut är ingen överdrift. Jag skulle behöva två vanliga veckoslut för att samla energi efter allt detta...

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more