Preggoglow

04.06.2015 kl. 10:58

Ren en tid har jag läst Blondinbellas blogg så där småironiskt men också för att det är roligt att läsa om nästan jämngamla barn till det (de) egna. Dock blev jag totalt hjärntvättad (vilket säkert var meningen) av LCC Grow and Glow gravidolja under BB:s graviditet.

Under förra graviditeten använde jag Weledas och jag måste nog säga att LCC:s slår den oljan med hästlängder. Trots att jag smorde in mig med nästan två flaskor olja från Weleda så blev jag randigare än en tiger. Jag vet inte om jag kommer att få lika mycket ränder nu och det är inte så farligt om det händer eftersom magen ren ser ut som den gör. Eftersom huden ändå kliar och torkar ut ville jag ha en olja nu också och då valde jag att köpa en LCC.

Först blev jag jätte chockad när jag hämtade flaskan från posten för jag hade fått för mig att den var 400 ml. Vet inte varför. Först tyckte jag att den var dyr ca 40 euro med postkostnader väl. Men den är större än Weledas på 100 ml för 26-30 euro. Dessutom så ljuger faktiskt inte BB om att den är mycket dryg och lättutbredd.

Mandeloljan ska väl vara bra mot ärr också, har nog inga förhoppningar om att mina gamla djupa kommer att försvinna men jag gillar att använda den här oljan också för att den doftar så gott. Man kunde tro att jag får betalt för att marknadsföra den här, så är det icke.

Jag beställde en till när Jessi var i Stockholm för att slippa postkostnaderna men jag får nog börja smörja mig lite flitigare om jag ska gå igenom två flaskor... Jag har jätte torr hud men är väldigt dålig på att smörja.

Kommentarer (3)
själv använde jag också Weleda i första graviditeten och fick inga bristningar, i den andra graviditeten smorde jag in mig max fem gånger totalt och klarade mig också utan. Så till en del tror jag nog att andra faktorer också spelar in än krämer av olika slag, men visst kan det ju vara att dom hjälper till en del. Det skadar aldrig att testa.
Erica 04.06.15 kl. 20:13
Joo alltså jag tror nog Int att det har nån skillnad mot bristningar, mer mot det är lättare att breda ut den här oljan, i mitt tycke, än weledas. Jag anväder oljan mest mot torr hud, bristningarna gått nog inte bort med detta. :)
05.06.15 10:28
Jag har också använt Weledas och tyckt den var helt bra, men ganska kladdig och drar liksom inte så bra in. Lite äcklig och inte så bra när det är bråttom på morgonen. Är den här bättre på det sättet? Jag kollade också på priset en gång av ren nyfikenhet och tyckte den kändes svindyr, men har nog glömt vad Weledas egentligen kostar också :D
Karin05.06.15 kl. 15:25
Jag tycker nog den här absorberas bättre, säkert för att den är tunnare så jag tycker den räcker bättre. Jag tycker också den här luktar bättre men det är ju smaksak. Sen vet jag ju inte om den har nån effekt, weledas hade ju inte för mig så då föredrar jag ändå en lättare med lättare doft. Den är också lättare att använda pga ner praktisk kork. Smörja måst jag även om jag skulle få märken för annars kliar och spänner ju huden!
05.06.15 21:57
Jepp jag har också mest smörjat för att huden blir så jäkla torr och kliar och stramar. Jag tror nog inte att någon smörja hjälper, får man bristningar så får man. Måste nog kanske pröva den där nästa gång :)
Karin07.06.15 kl. 19:28
förra gången hade jag bristningar ner till knäna, det har jag hittills inte fått. Men det hinner ju ännu hujeda. Min rådgivningstant börja vid det skede påpeka att jag borde smörja och torrborsta, jag blev lite sur på henne då för jag hade smörjat och borstat sen dag ett typ. Men hon trodde inte heller på mig när jag sa att jag var mycket svullen fast inga ringar gick på etc... Så jag tycker nog att jag gjorde allt som man kunde för den delen nu smörjar jag just av andra orsakerna.
07.06.15 20:36

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more