Hejdå välfärdsstaten

27.05.2015 kl. 16:32

Så går regeringen och föreslår att (iof väntat med de där ljushuvudena vid rodret) att den subjektiva dagvården ska begränsas. Åter igen nedvärderas den insats som föräldrar gör hemma med sina barn. Att ett barn kan behöva dagis. Det värsta är att man vill begränsa rätten för arbetslösas barn att gå på dagis. Vilket sätt att stigmatisera familjen ytterligare och försvåra arbetssökandet.

Man utgår från att man vill vara hemma och "slöa". Det blir intressant att se hur det ska gå för mig att söka jobb efter vårdledigheten med nummer två. Lätt att hinna söka arbete med två stycken barn hemma och pussla ihop arbetsintervjuer om  man mot för modan skulle få sådana. Vilken fin tid vi lever i.

Kommentarer (2)
Visst undrar man ibland hur de som bestämmer tänker... De som har mycket pengar, och då menar jag rejält med lön på över 4000-5000 netto, kunde betala mer skatt.
Men det är ju inte jag som leder landet...
Hittade hit via Anne Hietanens blogg, kram!
Carita28.05.15 kl. 11:06
Ja, det känns nog lite ensidigt... Din blogg är bekant för mig :)
01.06.15 09:17
Det går inte att söka jobb med barnet hemma och ännu mer omöjligt antar jag att det blir med två. Blir helt matt av detta. suck.
catten28.05.15 kl. 23:08
Speciellt det där med arbetssökande är så ofattbart, tänk om nån plötsligt blir arbetslös. Det sätter press på familjen och barnen känner garanterat av det. Sen ska de ännu berövas tryggheten av dagis...
01.06.15 09:18

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more