Rådgivning besök nummer två

19.05.2015 kl. 14:26

Kommer inte att vänja mig i första taget med att det är färre besök under andra graviditeten. Nu var det hur som helst besök nummer två och efter lite letande med dopplern så hittades starka hjärtljud. Det hann ta just så länge att jag hann drabbas av panik. Ungen är en buse redan i vecka 15.

Överraskande nog var mitt hemoglobin bra så alla insatser verkar ha lett nån vart. Resten av provresultaten kom hon inte åt eftersom datasystemet var nere. Viktökningen var bara 300 gram hittills så det var jätte positivt, men jag har ändå ätit lite för mycket sött den senaste tiden så det får nog bli förnyade krafter där. Försöker ändå tänka positivt att över en tredjedel av graviditeten är förbi, enligt förra moderskapskortet började vikten skena förra gången första gången mellan vecka 16-21 så nu ska jag vara vigilant.

Suktar efter att bärsäsongen ska komma igång här så att mina mellanmål får någon fason. Bär innehåller en del fruktsocker men i fråga om att undvika graviditetesdiabetes så överväger ändå vitaminernas förmåner den mängden, enligt myndigheternas rekommendationer. Jag avböjde att gå på två sockerbelastningar och kör hellre den rekommenderade dieten nu och tar sockerbelastningen sen kring vecka 23. Det blir spännande att se vad diagnosen blir.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more