Gravidblogg del två

06.05.2015 kl. 10:42

Vecka 7

En sån trötthet och flunssa dessutom. Fryser hela tiden och kan inte beklaga mig på some. Känner mig berövad. Illamåendet börjar göra mig sällskap också, i rätt samma vecka som förra gången. Jag försöker intala mig om att det är psykosomatiskt.

 

Vecka 8

Illamåendet blir värre och det är svårt att planera mat. Just som jag börjat äta hälsosammare och allt verkar rulla på bra så blir jag så illamående. Bara tanken på hälsosamma grönsaker får mig att börja spy. Hade köpt färdigt massvis med grönsaker innan illamåendet började, bara tomaterna kan jag gå med på att äta. Blomkålen var en katastrofalt dålig idé. Börjar nästan spy av tanken några dagar senare. Broccoli väntar ännu i kylskåpet men jag vet inte om det går...

 

Lukterna sen. Åker fyran till arkivet nästan varje dag och många kryssningsresenärer ser det som en tid att spruta lite extra med parfym för att fira. Ingenting går upp mot lite morgonillamående kryddat med parfym. Nu är det nån glad tant på arkivet som spätt på lite extra också. Mycket skönt...

 

Det tidiga ultraljudet visare en liten, liten typ som kanske är en vecka mindre än veckorna ger att gälla, med puls och små, små händer. Världens bästa graviditetsläkare som jag också träffade i slutet av förra graviditeten, tar väl hand om oss och visar gratis oss lite 3D bilder. Jag får mitt rådgivningskort förrän jag gått en gång till rådgivningen och det känns stort.

 

Magen är inte lika svullen mera och mina vanliga byxor går ännu på som tur. Letar fram mina gamla graviditetskläder och konstaterar att det mesta bara är blä. Vill nog ha en del nya kläder, dessutom är ju temperaturerna lite andra än förra gången, spontanshoppar några second hand gravidititetskjolar från the Mamas lopptorg.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more