Första veckorna, gravidblogg

05.05.2015 kl. 10:41

Flashback några veckor del 1

andra veckan eller gravidvecka 4

Känns konstigt att inte ännu kunna blogga om något som upptar mina tankar hela tiden. Jag vet att jag är gravid fast det ännu inte syns på några test. Jag känner när fostret fäster sig och för första gången fattar jag vad det där störande uttrycket ”molande” värk betyder.

Gravidvecka 5

Jag funderar på ett test fast jag inte helt vet hur min cykel är den här månaden då den hoppade till rejält av stress förra månaden. Bestämmer mig för att testa några dagar i för väg, intalar mig själv att det inte gör något om testet visar negativt. Det visar positivt 1-2 veckor. Känslan är orealistisk. Nicke har redan stuckit på jobb och jag ska strax springa iväg med Kisen till dagis. Skickar iväg ett meddelande på resultatrutan, först åt Nicke och sen åt S. Håller mig en dag efter det innan jag måste berätta åt HH och J också för att jag håller på att sprängas. Hade ju inte väntat mig att det skulle gå så här fort, har ju gradu och sommarjobbstankar och allt möjligt annat existentiellt som snurrar i mitt huvud.

Gravidvecka 6

Väntade för säkerhets skull över helgen med att ringa och boka tid till rådgivningen. Får tid till gravidvecka 10, herre gud så sent. Damen som ringde upp var jätte trevlig, hon sa grattis och inte så där som de sa i Auckland. Dvs. frågade om jag vill behålla det. Redan en förbättring alltså.

 Är orolig för att det är så tidigt ännu. Samtidigt som mina nya jeans som jag köpte när jag tappat några kilon börjar vara lite obekväma, inte för små men trycker just på fel ställe. Man kan väl inte köpa gravidbyxor ännu så här tidigt? Mina gamla större jeans vill jag nog helst undvika att dra på. Funderar på tidig ultra, det är ju några veckor tills det ens är lönt att gå, men jag tror nog jag vill gå.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more