Fästningstraskande och ögoninflammation

28.04.2015 kl. 18:53

Först började jag dagen ovanligt tidigt etersom jag skulle hinna på keikka till Sveaborg på morgonen. Sen bommade jag och guidade min första grupp så länge att jag knappt hann äta nån lunch. Fick springa från Kungsporten genom halva fästningen. Jag hade klätt mig i världens varmaste ylleklänning på en långärmad och jeans och var så tillvida oförberedd på att våren kom idag. Det hade lovats regn och fyra grader och blev värmebölja och sol.

Sen fick jag traska runt med min gamla högstadieskola som faktiskt uppförde sig ganska bra för att vara min just min högstadieskola. Men tung ålder är det ändå att hålla reda på, hatten av för alla som orkar med det liksom.

Under guideturen fick jag ett samtal från dagis som jag missat, så efter turen så var där ju också ett samtal från Nicke och alla som har dagisbarn vet hur hemskt det är när man ser att dagis ringer... Nå nu var det ju inget förfärligt som hade hänt. Sonen hade fått ögoninflammation igen och måste evakueras från de andra barnen. Tydligen måste barn ha någonslags inflammation men måst man nu välja mellan ögon och öron så tror jag nog ögon vinner. Det går ju så snabbt att få medicinen att verka, nästan direkt.

Det betyder förstås att det inte blir dagis imorgon så något vappstädande i större bemärkelse blir det inte, men som tur kan man ändå gå ut med ungen så länge han inte kommer i allt för när kontakt med andra barn och vind. Om jag minns rätt från förra gången. Det var Nicke som fick gå till doktorn med barnet eftersom jag befann mig bokstavligen fast på en ö. Fast jag fick ränna dit med FPA-kortet, som så där ojämställd bor i min plånbok (fast idag var den faktiskt hemma så Nicke kunde ju ha plockat med den när han var hemma och vände, men sånt minns man ju inte när man ska ila iväg till doktorn). Har alltså marscherat som en liten armé idag. Helt slut.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more