We have come to a parting of the way

26.04.2015 kl. 17:44

good bye mr. Tutt and good riddance. Ursprungligen hade vi tänkt ha avvänjning vid vappen men så började sonens tutt se så äcklig ut att det vi bestämde oss för lördagen. Vi började lite prata längs med veckan om att vi på lördag skulle åka till en butik och byta tutten mot en traktor. Vid fredagen var han medveten om att något skulle hända med tutten och traktorn men riktigt vad var nog oklart.

Här väljer vår lilla hjälte ut vilken traktor som ska komma hem. Samtidigt njuter han av sin sista tiden med napp.

När vi kom till kassan frågade vi om priset på traktorn var en tutt och tänka sig, det var exakt jämnt! Så bad vi pojken betala men han knep ihop ögonen och skakade på huvudet. Tårarna började strömma och det stackars biträdet blev alldeles till sig över tragiken. Till slut fick vi tutten från pojken och överräckt till biträde. Killen i kassan tyckte så synd om Kisen att han frågade om han fick ge en liten choklad kanin åt Kisen. Det fick han och Kisen åt den medan tårarna rann.

Vi tackade och gick. I bilen kom det några tårar ännu, men sen hade han fullt upp med att leka på gården. Mest med sin gamla lastbil som han fått av sina guföräldrar, men lite med traktorn också.

Alltid nu och då kommer det lite tårar och letande efter "icken" som han kallade den. Men på det stora hela har det gått helt bra. Vi brukar säga att han bytte den mot traktorn i butiken och att den nu har gått vidare till andra små bebisar som behöver den mer. Efter en stund går han glatt vidare med annat. Får se hur den här andra natten utan tutt går nu. Första gick okej, men då var vi på lande och sov alla tryggt i samma rum.

Kommentarer (1)
Naaw! Finaste modiga Kisen i finaste mössan :)
h.02.05.15 kl. 16:55
Han var jätte duktig och mössan har varit synnerligen långlivad! Absolut den mest och längst använda även om man inte räknar med då den tjänstgjorde som sovsäck :D
05.05.15 09:28

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more