Vardagen

22.04.2015 kl. 12:56

Jag nämnde visst något om ett jobb som jag hade sökt, man kan väl säga att till min lättnad så fick jag inte jobbet. Jag kom ganska långt, vilket jag är stolt över men i praktiken tror jag att jag hade varit ganska slut efter sommaren, speciellt med tanke på hur länge dagis håller stängt.

I stället håller jag nu på att glida in i en helt trevlig freelance vardag. Trevlig eftersom jag ändå ser att det är tillfälligt, efter nästa mammaledighet vill jag ha ett "riktigt" jobb. Idag började jag med att föra ungen till dagis och sen dammsög jag nästan hela kåken och tvättade vinterhalare etc.

Sen beslöt jag mig för att avstyra illamåendet innan det kom och äta lunch förrän allt skulle få mig att spy. Oftast brukar jag gå till Iloinen Kahvila i grannen och ta en smörgås. De är jätte goda och jag är lite orolig eftersom kafét kommer att byta ägare nästa vecka att det ska bli annan fyllning :(

Det bästa med kaféet är de andra gästerna, kaféet är jätte litet så vi brukar alla umgås. Där sitter vi 20-80 åriga grannar och umgås och skvallrar som vilken annan liten by. Fullkomligt älskar det!

Gammal bild men har tydligen inte fotat där på en stund.

Nu är jag tillbaka vid datorn och ska jobba lite. Nästa vecka ska jag faktiskt till Sveaborg och dra två guideturer,  det är pinsamt länge sen senast så jag är smått oroad över hur mycket jag kommer att komma ihåg. Fast vi brukar skämta med mina kolleger om att man kommer att sitta i ett hörn på ålderdomshemmet och guida samma tur när demensen slår till.

Eftersom jag har avslått folks nyfikna frågor om min framtid ren en tid med att "jag skriver gradu" så börjar folk undra om jag inte har skrivit gradun klart snart. Jag är halvvägs och jag har inge bråttom. Ingen som läser det här behöver nu fråga mig hur det går med gradun mer nu, okej? Jag har ännu ett år av magisterstudier kvar så jag har liksom inte bråttom med att bli färdig i förtid. Folk verkar glömma att fast jag nu har studerat en tid så beror det på att jag började på en nu utbildning. Jag kunde bli klar i förtid, men vad har jag för nytta av att sitta där på mammaledigheten och förbruka möjligheten att vara nyutexaminerad?

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more