Sockerdetoxen

07.03.2015 kl. 14:40

I och med fastan så har jag rätt bra lyckats göra mig av med överloppssocker. Nu håller fastan på ännu i cirka en månad men mitt sockerfria liv kommer nog att vara något jag kommer att hålla fast vid. Jag saknar egentligen inte sockerprodukter hemskt mycket. Lite jobbigt var det idag när det fanns en helsidesreklam i Kuukausiliite för Fazers popcorn chocklad som vi ännu har kvar av i skåpet. Den är nog god, men den får nog vackert stanna kvar där.

Jag är nog inte så duktig på sk piilosokeri, så det har jag nog ingen koll på om jag undviker. Men jag mår helt bra och vågen pekar lite neråt så allt är hemmåt liksom. Jag kan tänka mig att göra ett undantag för mammas sacherkaka men det är ungefär det enda. Det är dessutom inte så ofta som den brukar trugas under näsan, endast vid födelsedagar så det är väl en helt bra orsak att äta kaka. Det ska åtminstone vara mitt mål.

Kommentarer (1)
Jag har faktiskt talat mycket om socker med kunder på sistone, och de brukar skäras i 50/50: ena halvan tycker att godis/socker är en helt ok addiction, medan andra halvan faktiskt skäms massor över att de kräver socker ibland...
Jag tror det är med socker som med vad som helst super onyttigt: ibland är ok :D Jag märker själv super snabbt om jag blir fast i socker, tex. pom jag har ofta jobb, då jag har en ohälsosam vana att dricka en battery på duunet. Så jag märker att jag blir super sugen på battery om jag är mycket på duun... Men sen igen känns det enkelt att sluta äta socker-stufa, I'm more of a salty-snacker meself.
Men kämpa på! :) Låter vettigt och bra!
Hele09.03.15 kl. 14:24
Jo, det är inte så stor uppoffring för mig att skippa socker som de sku va att skippa t.ex. ost :P :P Men jag känner ändå att det hjälper massa att ha en "konkret" orsak!
11.03.15 09:55

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more